Rishi Sunak es convertia a principis d'aquesta setmana en el nou líder del Partit Conservador i en el tercer primer ministre del Regne Unit des de principis d'any, després de la dimissió de Liz Truss. Malgrat que sembla que el govern perd el rumb, els anglesos no perden l'humor, i l'arribada del nou primer ministre no s'ha pogut escapar de la creació de mems. En concret, hi ha una cosa de Rishi Sunak que ha cridat l'atenció dels anglesos, però també dels catalans i altres persones arreu del món: la seva parla. 

En el seu primer discurs a la ciutadania com a primer ministre, Sunak es presentava i assegurava que ser primer ministre era "el privilegi més gran de la seva vida". Res fora del que es podria esperar de la persona que assumeix aquest càrrec. El que ha sorprès ha estat la seva pronunciació de l'anglès, que és molt diferent de la que tenien els seus predecessors, Boris Johnson o Liz Truss. La de Sunak resulta menys natural i més impostada, i els britànics, a través de les xarxes socials, l'han arribat a qualificar de "robot" o d'"algoritme". A Catalunya, en canvi, no se l'ha titllat de robot, sinó que els internautes s'han preguntat per què Sunak sona igual que els listenings d'anglès, les proves de comprensió auditiva que se solen fer a l'escola quan s'aprèn la llengua anglesa. 

Rishi Sunak no és un robot

La resposta a les dues preguntes també es pot trobar a Internet. La versió breu és que Rishi Sunak no és un robot, i tampoc treballa fent proves auditives per a l'acadèmia anglesa. Sunak té una pronunciació poc freqüent en el Regne Unit. És la 'Received Pronunciation' (RP), pronunciació rebuda, també anomenada "pronunciació de la BBC", en referència a la cadena de radiotelevisió britànica. Es tracta d'un accent del sud d'Anglaterra relacionat amb aquelles persones amb poder, diners i influència. Alhora, és l'accent considerat "estàndard" al Regne Unit, el que parlen a la televisió —d'aquí el concepte de "pronunciació de la BBC"—, i també, el que s'ensenya a les acadèmies d'anglès. És per això que a casa nostra ens recorda a les proves dels 'listenings'. Rishi Sunak és de Southampton, al sud del Regne Unit, i forma part de l'elit social i econòmica del país, amb una fortuna que fins i tot supera la del rei Carles III.