Isabel Díaz Ayuso ha estat criticada pels propis madrilenys. Molts, com Comissions Obreres o els sanitaris, critiquen que la presidenta de la Comunitat de Madrid hagi construït l'Hospital Zendal sense infraestructures, no sap ni si hi ha quiròfans, sense contractar sanitaris, pretén redistribuir el d'altres hospitals públics, i amb les denúncies per dues morts a causa de les condicions laborals amb què treballaven dos operaris per aixecar-lo amb només tres mesos.

Malgrat tot, Ayuso s'excusa carregant-se els independentistes catalans per girar l'opinió pública. Sense contrastar dades i sumant d'altres partides que no corresponen, Ayuso ha declarat: "Els nacionalistes gasten a l'any 1.700 milions en accions independentistes, només amb TV3 es gasten 303 milions d'euros que equival a tres zendales. En acció exterior, agència pública de notícies, llengua, amb tot això, es gasten 17 zendales cada any. En impostos propis, Catalunya té 15, Madrid 2. D'aquests 15 dels independentistes hi ha el cànon a l'aigua, l'impost de turisme, les mesures ensucrades, etc. I en trams d'IRPF són els més alts i nosaltres els més baixos". Oblida, en tot moment, que el dèficit fiscal de l'estat és el més gran a Catalunya.

En aquesta guerra Madrid-Catalunya, Ayuso ha afegit: Avui els independentistes han tornat a carregar contra la política fiscal dels madrilenys i l'Hospital Zendal. Amb el que els independentistes gasten en impostos i el seu negociat, les famílies catalanes paguen 51 Zendales a l'any a canvi de res". La nova unitat de mesura, 'el Zendal', ha despertat la ironia de molts usuaris a les xarxes que demanen comprar accions d'aquesta unitat.

En paral·lel, els sanitaris madrilenys segueixen reclamant més dignitat per la seva feina. Aquests sanitaris demanen a la Comunitat de Madrid que converteixi en interins els contractes eventuals de manera que suposi un "augment real" de la plantilla estructural del SERMAS. També demanen el reconeixement de la carrera professional en totes les categories i la "fi de la discriminació salarial existent entre personal fix i temporal", i que siguin resoltes les OPE (Ofertes Públiques d'Ocupació) en curs i que siguin convocades unes altres "amb un augment de places reals per a dotar de personal suficient al sistema sanitari".