En els últims dies s'està lliurant una nova Guerra Mundial que enfronta tots els països del món. El culpable? Un bot, un robot, que a través d'un algoritme desencadena conflictes, sempre ficticis, entre tots els països del planeta, de fet, les normes per les quals es regeix aquesta batalla a les xarxes estan perfectament explicades al web del creador, on explica que la conquesta o invasió d'un país és un fet totalment aleatori.

Aquesta Guerra Mundial s'actualitza cada hora amb una nova conquesta o acció al voltant del globus terraqüi a les xarxes socials, Twitter i Facebook. En aquestes actualitzacions només s'informa de l'avanç (verd) i retrocés (vermell) dels països implicats i s'il·lustra amb una fotografia.

La dada curiosa d'aquest compte és que Espanya és un dels països més forts d'aquest joc i molts usuaris donen ànims al seu país a través de comentaris enginyosos. De fet, les publicacions que inclouen Espanya són les més comentades i compartides amb moltíssima diferència. Aquesta pàgina acumula més de 80.000 seguidors en pocs dies, i sembla que el fenomen no té aturador.

Ara és el torn d'Espanya

És per això que el creador d'aquest bot ha obert un nou conflicte, aquest cop a Espanya, que consisteix en una batalla entre totes les províncies espanyoles i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. El compte de Twitter ja està en funcionament i des que es va anunciar, aquest dimecres ja acumula més de 45.000 seguidors, tot un fenomen viral. De fet la primera província en ser derrotada ha estat Toledo, a mans de la Comunitat de Madrid.

Ara bé, crear aquests fenòmens virals porta conseqüències, i una d'elles és que et surten imitadors, ja que un altre compte de Twitter ha copiat el mateix format amb Espanya i la nova guerra civil ja està en marxa des d'aquest mateix dijous al matí.

A més a més, el mateix creador ja havia fet d'altres projectes semblants amb països concrets, com per exemple als Estats Units, on va guanyar l'Estat de Utah, o a Itàlia, on va guanyar la província de Verbano-Cussio-Ossola. Ara bé, l'altre que hi ha en funcionament, a part del món i d'Espanya és un de Joc de Trons. Tots estan disponibles al seu web.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

ovni el nacional
L'ULL DE L'AGULLA Tornen els ovnis El Nacional