Trenta-sis persones més i aconseguien el rècord Guiness. Mataró s'ha quedat a les portes d'aconseguir la marca mundial de persones practicant snorkel a la platja del Varador aquest diumenge. Per aconseguir-ho necessitaven 250 banyistes i només han arribat als 214.

mataró guiness europa press

Foto: Europa Press

Entre la Diada de les Santes de Mataró i el triomf dels Capgrossos de Mataró, l'Associació Posidònia 2021 volia batre aquest rècord amb l'objectiu de potenciar les activitats i actuacions de divulgació, protecció i potenciació de les prades d'aquesta planta aquàtica endèmica del Mediterrani. Però s'ha hagut de conformar amb una jornada "exitosa", segons el president de l'associació Marcel Gubern, en què, com a mínim, s'han pogut dur a terme totes les activitats previstes i s'ha donat visibilitat al problema de la conservació de les prades de posidònia.

La posidònia és una espècie endèmica del Mediterrani, és a dir, que no es troba enlloc més del món. Els prats de posidònia es troben amenaçats per l'increment de les aigües tèrboles i per l'ancoratge de les embarcacions, ja que és una espècie que creix a molt poca profunditat, entre els 30 i 40 metres de fondària.