Encara que sembli increïble no és una notícia del diari satíric Mundo Today, la informació és certa: la Legió publica i posa a la venda un disc en el qual es recullen tant els seus himnes com càntics adaptats al flamenc per commemorar els seus cent anys de vida. Aquest singular treball ha comptat amb la col·laboració del ministeri de Defensa, encapçalat per Margarita Robles.

"No és una broma ni una notícia falsa", ha piulat Joan Josep Nuet, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats. En el seu compte de Twitter, el republicà ha publicat unes preguntes parlamentàries que ha introduït davant d'aquesta càmera per requerir informació sobre el disc.

En primer lloc, no obstant això, posa de palès que aquesta informació s'ha publicat en diversos mitjans de comunicació, però no en el web del ministeri. 

Per això, Nuet indaga sobre la col·laboració de Defensa amb aquest disc i, per tant, vol saber en quina mesura aquesta obra ha comptat amb el suport del ministeri de Robles, així com si ha estat finançada amb diners públics i, en cas afirmatiu, amb quina quantia.  

També, segons s'ha informat en el portal Defensa.com, els diners que s'adquireixin amb la venda del disc es destinaran a "satisfer les necessitats d'aquells que, per ventura o desventura, necessitin empara i acollida". Aquest àlbum ha estat editat per la Fundación Tercio Extranjero, sense ànim de lucre, que també el comercialitza per deu euros la unitat.

Per aquest motiu, Nuet també pregunta al ministeri sobre si serà aquesta fundació la que gestioni els guanys que sorgeixin amb la distribució d'aquest treball musical i, si realment, aquests tindran una finalitat altruista. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat