Pecas, el gos d'Esperanza Aguirre, va saltar a la fama durant les eleccions municipals del 2015 de la Comunitat de Madrid, en les quals la popular es va presentar com a alcaldable, després d'haver exercit de presidenta del 2003 al 2012. L'animal, un Jack Russell Terrier blanc i marró, acompanyava la seva mestressa als mítings, però també li professava el seu amor al Twitter: "Aquí la meva rossa castissa, guapa, guapa, guapa Gua", es ressalta una piulada del 15 de maig del 2015 on apareix una imatge d'Aguirre.  

La descripció del perfil de la mascota ja era tota una declaració d'intenció de la seva línia política si hagués pogut votar: "Em dic Pecas i visc a Malasaña amb una rossa castissa. Incontrolable. Liberal. Seductor". 

Però... Qui hi havia darrere d'aquest compte de Twitter. Durant molt de temps, s'ha especulat que la community manager va ser una jove estudiant de periodisme, ara una cara molt coneguda per tothom: Isabel Díaz Ayuso, l'actual presidenta de la comunitat. Ara bé, la mandatària ha desmentit aquesta llegenda. La màxima autoritat madrilenya ha assegurat que ella no va ser la redactora d'aquells posts. 

Ara bé, com a responsable de comunicació digital del PP, càrrec que ocupava aleshores, sí que va estar al darrere de l'obertura del perfil del Pecas. "Parlàvem de com en altres governs, a Downing Street i, per exemple, també a la Casa Blanca, tenen mascotes els presidents, són normalment comptes que es fan en clau d'humor polític", ha explicat recentment Ayuso al programa Salvados de La Sexta. De fet, va reconèixer que la idea va ser seva, però va remarcar que ella no va ser l'encarregada d'escriure les piulades. Així que el misteri segueix a l'aire. 

aguirre pecas

Pecas, el profeta del PP

Fos Ayuso o una altra persona, els posts de la mascota d'Aguirre semblen dictats per la mateixa ment que els que han ideat la campanya que ha portat Ayuso a la presidència. "Els comunistes no volen que em passegin. No volen llibertat. Guau!", deia el gos d'Aguirre el 2015. Com si es tractés d'un profeta, el Pecas es va avançar al lema que han emprat els populars en les eleccions autonòmiques celebrades aquest 4 de maig: "Comunisme o llibertat". 

L'últim post va deixar sense lladrucs l'animal o, pot ser, el que va venir després. "La meva rossa castissa s'ha cruspit Manuela Gua!", en referència a un debat electoral a TeleMadrid. Ara bé, malgrat que Aguirre va guanyar les eleccions, es va quedar sense tro: un pacte de l'esquerra va portar Manuela Carmena a governar l'alcaldia.