La campanya de vacunació contra la covid als Estats Units continua avançant: els menors de 12 anys ja poden rebre el fàrmac de Pfizer si així ho desitgen els seus pares, mares o tutors legals. Ara bé, amb prop del 60% de la població immunitzada, encara hi ha molts que no s'acaben de decidir. Tenint en compte el fet que, possiblement, aquesta franja d'edat no pararà gaire atenció a les recomanacions dels experts, el govern de Joe Biden ha optat per demanar ajudar a algú més proper a ells, una "persona" de confiança: la Gallina Caponata. 

 

Barrio sesamo

 

Aquest conegut personatge de Barri Sèsam ha protagonitzat una campanya juntament amb la cadena CNN per a conscienciar els nens sobre la importància de rebre la injecció. El primer pas ha estat un simple tuit des del perfil oficial de la Gallina Caponata on anunciava que ella ja havia estat vacunada: "Avui he rebut la vacuna covid-19. Em fa una mica de mal l'ala, però li donarà al meu cos un impuls protector addicional que em mantindrà sana a mi i als altres". 

Tuit gallina caponata vacuna pfizer

 

La piulada ha estat tot un èxit: de moment compta amb més de 40 mil retuits i prop de 260.000 m'agrades. Fins i tot ha cridat l'atenció del mateix president: "Molt bé! Vacunar-se és la millor manera de protegir a tot el barri", ha escrit. 

 

Joe Biden respuesta Gallina Caponata

Aquesta estratègia, però, ha molestat alguns sectors de la societat i la classe política. Diversos dirigents del bàndol republicà han utilitzat el terme "manipulació" per fer parlar de l'ús del personatge infantil. "Propaganda del govern per als nens de 5 anys", ha assegurat el senador Ted Cruz.

Altres, han fet servir la ironia per criticar aquest moviment: "5 dies després... La Gallina Caponata publica una foto des del llit de l'hospital. "Hola, nens, he tingut un petit atac de cor, però és molt estrany. Ho tornaria a fer tot de nou i no puc esperar a tenir la dosi de reforç"". A continuació, ha afegit un GIF d'un gall dindi rostit amb un altre missatge adjunt: "7 dies després, el gran coàgul de sang d'ocell està servit!".

 

 

En tot cas, deixant aquesta (poc sorprenent) polèmica de banda, resultaria curiós veure la versió catalana d'aquesta curiosa campanya de vacunació pels infants de Catalunya. Podria ser Bob el manetes o potser alguna de les tres bessones els encarregats d'explicar la seva experiència amb la injecció. En el nostre cas, però, encara haurem d'esperar una mica més per descobrir-ho, ja que encara no s'ha avalat l'ús de Pfizer per als menors d'11 anys. 

 

les tres bessones