Manca de seriositat. El Regne Unit va cometre un error ridícul a l'hora de sancionar Rússia després del reconeixement de la independència de les repúbliques rebels de Donetsk i Lugansk. El primer ministre britànic, Boris Johnson, pretenia aplicar represàlies sobre cinc bancs privats que són "propietat privada de multimilionaris russos d'elit amb vincles directes amb Putin", salvant de moment els principals bancs estatals del país. Si bé aquest era l'objectiu, les sancions han anat a parar a un altre lloc...

Les autoritats britàniques van assignar erròniament l'adreça del banc central rus a un banc privat amb vincles estrets amb el president rus, Vladímir Putin. El govern del país va indicar per error l'adreça del Rossiya Bank com "Neglinnaya, 12, Moscou, 107016, Rússia", que correspon realment al banc central rus. Per què han comès aquest error? Perquè el banc estatal es pronuncia pràcticament igual en anglès. El Rossiya Bank té la seu a la ciutat de Sant Petersburg, al nord de Rússia. En canvi, el carrer Neglinnaya és a Moscou i ha estat la seu d'una oficina del banc central rus o soviètic durant almenys un segle. 

Un error sense efecte

Després de conèixer l'errada, l'oficina d'Afers Exteriors va publicar una actualització per fer "correccions administratives a dos llistats sota el règim de sancions a Rússia", on es corregia l'adreça correcta del banc. L'agència Reuters va intentar contactar amb el banc central de Moscou, que no va respondre a la sol·licitud dels periodistes per valorar la qüestió. Igualment, una font pròxima al banc va dir que entenien que es tractava d'un error i que no havia tingut cap impacte en les operacions del banc.