Amb el Parlament constituït, el portal de transparència ha detallat algunes curiositats dels seus diputats. Més enllà de propietats o les seves activitats professionals, també destaquen quins vehicles tenen. Remenant entre tots ells, destaquen dos noms: Núria Picas d'Esquerra i Jordi Munell, de Junts i alcalde de Ripoll.

La primera té una autocaravana Bürstner que va adquirir el 2017 i no consta cap automòbil més. Aquesta marca és una referència en el seu mercat. Precisament, la Bürstner va viatjar fins al Dakar amb l'equip SRT Racing que va tenir lloc a principis d'any a l'Aràbia Saudita. Els dos pilots, el francès Mathieu Serradori i el seu copilot belga Fabien Lurquin, van quedar especialment impressionats pel gran confort en els seus interiors.

news rally dakar DK20552

Autocaravana Bürstner al Dakar 2021

A Picas, amant de l'escalada i l'alpinisme, de ben segur que aquesta autocaravana l'ha acompanyada en les seves grans fites esportives o en les estones de lleure. Cal recordar que ha estat campiona del món d'ultratrails, primera de Cavalls del Vent o a la Marathon del Marroc, entre molts altres reconeixements.

En el cas del diputat Jordi Munell acumula, entre les seves adquisicions, fins a quatre vehicles clàssics: un BMW 320D de segona mà del 1983, un Ford Capri 2.0 MK3 també del mateix any, un Seat 600 del 1973 o un Ford Sierra del 1985. A més, també té un Toyota D4D i un Smart Fortwo de segona mà del 2005. Aquest portal també destaca la forta vinculació de Munell amb diferents entitats socials, de voluntariat, esportives i culturals de Ripoll i el Ripollès com a soci col·laborador: soci fundador del Club Nàutic Ripoll, l'Aeroclub del Ripollès, la Societat Hípica Cavalls de Ripoll, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Ripollès, del Centre de Difusió Cultural i fins i tot del Karaoke Club del Ripollès.

Velers i motos

Altres curiositats que podem trobar és que l'actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, es desplaça amb un Toyota Yaris i l'anterior president, Roger Torrent, té dues motocicletes, una SYM M HD 125 EVO i una YAMAHA YN50 49. De la CUP, Maria Dolors Sabater es desplaça amb un Renault Modus negre. El diputat de Junts, Ferran Roquer, té un veler Beneteau Océanis 37.

beneteau oceanis 37 1

Model de veler Beneteau Océanis 37

Salvador Illa (PSC) i Teresa Jordà (ERC) coincideixen amb el model: un Volkswagen golf. Dels pocs que han escollit el renting per tenir un vehicle és Ignacio Garriga de Vox, amb un altre Volkswagen. I qui té tots els números de ser president de la Generalitat, Pere Aragonès, un Audi Q5.