Aquest dilluns, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha visitat al papa Francesc al Vaticà. Concretament, la reunió ha durat 50 minuts i s'ha celebrat al Palau Apostòlic de la Santa Seu. Ambdós s'han intercanviat regals. Bolaños ha obsequiat el Pontífex amb plàtans de la Palma com a "gest de reconeixement del comportament exemplar i solidari d'aquest poble durant l'erupció del volcà". El ministre de la Presidència també ha regalat al Papa altres productes espanyols, com ara dues ampolles d'oli d'oliva de Jaén i safrà de Villafranca de los Caballeros. Altrament, li ha fet entrega d'una còpia il·luminada d'un extracte de les Cantigas de Santa Maria, cançons dedicades a la verge i que es van redactar a l'escriptori del rei Alfons X. Per la seva part, el papa Francesc ha donat a Félix Bolaños còpies d'escrits seus, com l'últim missatge de la jornada de la Pau o un medalló de bronze que simbolitza l'amistat social i la fraternitat.

"Ens inspiren els mateixos valors"

En declaracions posteriors a la trobada, Félix Bolaños ha assegurat que ha pogut comprovar que els inspiren "els mateixos valors: el valor del diàleg, de la solidaritat, d'ajudar a les persones amb més dificultats, als que estan en pitjor situació al món; aquests valors que m'ha traslladat Sa Santedat són valors que inspiren al govern d'Espanya", fet que creu que ha portat a una certa "complicitat". Pel que fa als casos d'abusos sexuals que han esquitxat l'Església, el ministre de la Presidència ha afirmat que, per al Papa, "el més essencial és la protecció a les víctimes" i, tanmateix, que "per a l'executiu, és important que l'església col·labori en la comissió que encapçala el Defensor del Poble".

Félix Bolaños també ha fet referència als rumors que apuntaven a una possible renúncia del papa Francesc per motius de salut. Segons el titular del Ministeri de la Presidència, el Pontífex "està absolutament en forma per seguir amb el seu mandat" i sosté que el mateix papa li ha explicat que "s'està recuperant a bon ritme" de la lesió que el fa anar en cadira de rodes, una afectació al lligament del genoll dret. "L'he vist molt animat, totalment compromès amb la tasca que fa com a Papa", ha reblat el ministre.