La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha demanat al futbolista Andrés Iniesta que tingui en compte els advertiments del supervisor sobre els criptoactius, un producte no regulat, i s'informi a fons abans d'invertir-hi o de recomanar a d'altres que ho facin.

Per primera vegada, el supervisor borsari ha respost a través de Twitter al futbolista que aquest matí anunciava a la xarxa social, en espanyol i en anglès, que estava aprenent "com començar amb les criptomonedes" amb Binance, un operador que assegura ser l’intermediari més gros de bitcoin i criptomonedes del món per volum.

TUIT iniesta criptomonedas

Davant aquest missatge d'Iniesta, que compta amb més de 25,2 milions de seguidors a Twitter, la CNMV ha decidit usar el mateix canal de comunicació per recordar que els criptoactius (amb això les criptomonedes) són productes no regulats i tenen "alguns riscos rellevants".

Per això, abans d'invertir-hi o recomanar a d'altres que ho facin, l'organisme supervisor proposa llegir un comunicat emès des de principis de febrer en el qual avisava que, des del punt de vista legal, les criptomonedes no tenen la consideració de mitjà de pagament, no compten amb el suport d'un banc central i no estan cobertes per mecanismes de protecció al client.

TUIT cnmv criptomonedas

A més, la CNMV ha deixat clar en més d'una ocasió que es tracta d'una inversió d'alt risc i calcula que hi ha més de 7.000 criptomonedes al mercat amb característiques similars a les del bitcoin