Un menú per als passatgers de primera classe a bord de l'RMS Titanic que va sobreviure a l'accident, immortalitzat per la ja clàssica pel·lícula de James Cameron de 1997, s'ha arribat a subhastar per 83.000 lliures angleses, que al canvi són quasi 95.000 euros. El paper supervivent, venut aquest mateix cap de setmana, ha revelat l'oferta gastronòmica que es van servir al vaixell només tres dies abans que toqués un iceberg en el seu viatge inaugural a través de l'Atlàntic i s'enfonsés. 

Es tracta d'un full de menú que es va trobar en un àlbum de fotos a la dècada de 1960 i que va pertànyer a Len Stephenson, que fou un historiador de Nova Escòcia, als Estats Units. El paper detalla el menú que es va servir l'endemà que el vaixell sortís de Queenstown, a Irlanda, en direcció a Nova York. L'han subhastat a la casa Henry Aldridge & Son of Wiltshire, juntament amb altres lots del Titanic. Alguns dels objectes subhastats es van recuperar del naufragi, altres eren propietat de supervivents, i altres probablement es van agafar del vaixell o dels cossos de les víctimes del tràgic incident com a record. 

Un menú de luxe

L'11 d'abril de 1912, els passatgers de primera classe del Titanic van poder tastar primer uns aperitius variats (Hors d'oeuvre variès), ostres, crema d'espàrrecs, salmó amb salsa holandesa, consomé, vedella, xai amb salsa de menta, pollastre rostit, pèsols, arròs, ànec amb salsa d'Oporto, amanida; i, de postres, púding, albercoc, gelat, entre d'altres.