Les energies renovables són l'aposta de futur necessària per descarbonitzar l'ambient. Entre les renovables, hi trobem l'energia eòlica, la fotovoltaica i la hidràulica, principalment. Avui ens centrem en l'energia eòlica i les seves avantatges. L'eòlica s'aconsegueix a través del vent i és una energia cinètica generada per les corrents d'aire que es transforma en altres formes d'energia útils pel nostre dia a dia.

Endesa - Maria Contreras Coll

Foto: Eloy Ovejas, responsable de desenvolupament d'energies renovables d'Endesa a Catalunya - Autor: Maria Contreras Coll

Quines avantatges té? El responsable de desenvolupament d'energies renovables d'Endesa a Catalunya, Eloy Ovejas, explica que n'hi ha moltes: és un recurs abundant, renovable i net, i gràcies a l'eòlica, el 2014 es va reduir l'emissió de CO2 en l'atmosfera en 71,5 milions de tonelades, l'equivalent a les emissions totals de Portugal en un any. En l'actualitat, l'energia eòlica està en creixement, però encara cal superar les traves burocràtiques i administratives.