"A mi qui m'ha d'atacar si no soc ningú?", això és el que acostumem a pensar quan parlem de ciberseguretat. Però és una llegenda falsa, els atacs són aleatoris i poden entrar per pens, impressores, correus… En aquest sentit, tendim a suposar que només les grans empreses i organitzacions són víctimes de ciberatacs, però no és així. En el nostre dia a dia naveguem per múltiples indrets d'Internet que ens posen en risc, raó per la qual convé estar protegit davant de qualsevol amenaça.

Tendim a pensar que només les grans empreses i organitzacions són víctimes de ciberatacs

Avui, la qüestió de la ciberseguretat és a l'ordre del dia. Certament, no és un tema menor. Els riscos de no estar ben escudats a la xarxa són greus i cal ser-ne conscients. D'entrada, poden malmetre els teus equips. A més, poden atacar les teves dades personals.  Per acabar-ho de reblar, et poden ocasionar danys reputacionals. 

Per si no fos prou, l'abast de la pèrdua econòmica a causa d'un atac informàtic és molt gran. Ens exposem a estafes de phishing, suplantació d'identitat, hacking telefònic, robatori d'identitat, frau electrònic i extorsió cibernètica. 

Els riscos de no estar ben escudats a la xarxa són greus i cal ser-ne conscients

La ciberseguretat, clau per a les empreses

En l'àmbit empresarial, són moltes els desavantatges de no tenir una bona defensa. Per exemple, costos de comunicació a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, als afectats per un atac i de monitoratge d'afectats.

A més a més, les corporacions també s'enfronten a sancions per incompliment en la protecció de dades personals de clients o empleats i despeses de defensa legal. El darrer factor que cal tenir en compte és la responsabilitat empresarial amb tercers afectats.

CiberseguridadPexels
Codis informàtics/ Pexels

Per acabar-ho d'adobar, les despeses d'una companyia víctima d'un atac informàtic són abundants. Pèrdues per interrupció d'activitat. I despeses de gestió de crisi, de recerca, de reparació i de restauració de dades esborrades i d'equips danyats. Sens dubte, un veritable malson per a qualsevol empresa.

Amb tot, no és estrany que la conscienciació del client per la seguretat a Internet creixi cada dia. En aquesta línia, la crisi de la covid-19 i la implantació del teletreball han accentuat el risc d'un ciberatac.

FIATC et protegeix a Internet

En aquest context, protegir-te a la xarxa és més necessari que mai. I qui millor que amb FIATC per fer-ho? L'assegurança CiberFiatc ofereix a la petita i mitjana empresa assistència les 24 hores del dia i els set dies de la setmana amb un equip de resposta expert que controla i resol la situació.

Protegir-te a la xarxa és més necessari que mai

L'assegurança informàtica de FIATC també et brinda suport tècnic per a la recuperació de dades i equips, assessorament i atenció. I perquè no hagis de patir per a res, et defensa jurídicament davant de demandes o sancions per incompliment en la protecció de dades. I amb una indemnització per totes les despeses esmentades. Finalment, t'assessora davant de danys reputacionals. 

Xavier Fuertes, responsable de Grans Riscos de FIATC

Per què CiberFiatc?

CiberFiatc protegeix la suma assegurada. És a dir, en cas de sinistre, les despeses dels serveis de resposta no consumeixen el capital assegurat per fer front als danys propis i reclamacions de tercers.

Alhora, és un servei especialitzat, fet a mida per a les pimes i amb un preu molt competitiu. I és que tan sols el cost del servei d'un equip de resposta davant d'un incident pot triplicar la prima de l'assegurança. I tot plegat, amb gran facilitat i rapidesa de contractació.