Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm va acollir ahir la segona edició de Gastrodona, l’esdeveniment que gira entorn de la figura femenina en el sector de la cuina i la restauració de Catalunya. Vint xefs, sommeliers, pastisseres, empresàries i elaboradores van estar les grans protagonistes d’aquesta jornada, que va començar a les nou del matí i es va allargar de manera ininterrompuda fins les quatre de la tarda.

Més de set hores en directe d’elaboracions gastronòmiques, entrevistes i ponències que van fer d’aquest emblemàtic dia una trobada plena d’aprenentatge. Durant les seves intervencions, les xefs Ada Parellada (restaurant Semproniana, Barcelona), Carlota Claver (restaurant La Gormanda, Barcelona), Eli Farrero (restaurant El Ventador, Barruera), i Martina, Clara i Carlota Puigvert (restaurant Les Cols**, Olot) van preparar pas a pas elaboracions per a tots els gustos. També ho van fer les pastisseres Gessamí Caramés (copresentadora del programa Cuines de TV3) i Roselyn Costantino (Escola Culinària Tequierococinar, Barcelona), les quals van posar la nota més dolça a la jornada amb postres de primer nivell. Totes les elaboracions van estat maridades per la sommelier Meritxell Falgueras (Celler de Gelida, Barcelona) amb cerveses Damm.

Gastrodona 2022   GM

També les intervencions de Núria Gibert (directora del Gaig Restaurant a Singapur) i Fina Navarro (cap de sala dels restaurants Gaig Barcelona i Petit Comitè Barcelona), Cande Andreu (secretària del Consell Regulador de la DOP Oli Terra Alta), Roser Torras (directora general de Grup GSR), Marta Suárez (Iberia Trade Marketing Manager de Barry Callebaut Ibérica), Gema Muray i Clara Soler (creadores de Caram Caram!), Leidy Johanna Aya Vega (administradora de l’empresa d’aqüicultura Mariscos Cormar), Marisol Piñana (peixatera de Deltebre amb 35 anys d’experiència), i Patty Torres i Berta Argenté (responsables de She Bistro) van servir per reivindicar la presència de la figura femenina en el món de la gastronomia a Catalunya, a més de fer evident l’important paper que tenen les dones en la recuperació d’aquest sector que, a poc a poc, comença a recuperar la normalitat.

Els periodistes gastronòmics Carme Gasull i Lluís Bofill van ser els encarregats de conduir la jornada, enguany celebrada en format híbrid, la qual es va poder seguir en directe a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i per streaming a través del canal de YouTube de Gastroevents online. Tothom qui no ho va poder seguir en directe, ho pot reviure al canal de Youtube de Gastroevents Online, en el qual hi ha penjada la totalitat de la jornada.