L’organització d’esdeveniments va ser el primer sector professional afectat per la pandèmia de la Covid19. Els Premis Talent Cambra no són aliens a aquesta realitat i per això propicia aquestes entrevistes online durant el confinament. La suspensió del Mobile World Congress de Barcelona va obrir un forat enorme en milers de professionals que viuen dels congressos, fires, actes socials, presentacions, etcètera, amb una facturació que “va passar de cent a zero en tres segons”. Però, com moltes altres activitats, hauran de reinventar-se pel dia després. Raimond Torrents, CEO de l’Event Management Institute, centre d’investigació, formació i divulgació en l’àmbit de l’organització d’esdeveniments i el turisme de reunions, adverteix que “la nostra forma de comunicar-nos és en viu, cara a cara, no és sustituible per la pantalla. Als humans ens agrada abraçar-nos, riure junts, aplaudir junts...”, tot i l’actual proliferació del webinar i els mitjans audiovisuals com a eina per a trobades virtuals. “Les emocions, quan estem junts, no són comparables a les que es poden generar a través de les pantalles”.

La principal temença del sector és la por de que surti algun nou positiu que obligui a confinar de nou. Tant dels professionals que reuneixen grups estratègics per les empreses com del públic que assisteix als esdeveniments multitudinaris, “perquè aquests mesos de confinament no són fàcils d’esborrar de la memòria”. Com a conseqüència d’això “les grans fires multitudinàries trigaran a tornar a la normalitat”.

Torrents ha impulsat, juntament amb la pràctica totalitat d’operadors del sector, la iniciativa “Confinamos en ti”, un llibre coral on molts professionals col·legues comparteixen vivències i experiències positives i negatives. “Quan passa això no podem organitzar esdeveniments, però el que sí que podem és pensar, escriure i compartir. Què hem après del passat, del que hem fet bé i dels errors i proclamar-ho al sector”.

El nostre interlocutor, que va ser dels contraris a l’anul·lació del Mobile Congress al gener, creu ara que va ser un encert. “Si haguéssim sabut el que vindria després probablement hauríem ajornat moltes altres coses”. Aquest professional de les relacions socials és molt prudent quant al retorn a la normalitat, que no veu possible abans de la tardor i més aviat situa a l’hivern.

 La campanya #joimpulsotalent permet fer aportacions econòmiques per apadrinar talent d'una forma molt senzilla, ara i aquí.