Tenir el millor producte de proximitat i ecològic, i poder-lo oferir al millor preu, és un luxe que només alguns es poden permetre. Per això, des del Mercat Online es dediquen a valorar els petits productors que ofereixen els millors aliments que provenen dels productors de la terra, que coneixen el producte millor que ningú i que es dediquen a cultivar i a plantar els aliments de temporada. 

verdura campo   unsplash

Albert Orta, fundador i CEO del Mercat Online, remarca de la importància de poder gaudir dels productes que els provenen de la mà d'aquells productors de la terra, que coneixen i treballen amb les pròpies mans al territori, dia a dia, un fet essencial per poder oferir els millors aliments, de més qualitat.

"Treballem amb petits productors en un moment on la situació és complicada i es veu agreujada per la crisi sanitària del coronavirus, una situació que a ells els ajuda moltíssim, per poder donar sortida al seu producte i obtenir-ne un benefici", apunta Orta, sobre la situació que viuen els productors amb els quals treballen. 

Un exemple, detalla el fundador, és el cas dels ous camperols. "El productor dels ous que tenim és un senyor de Tarragona que fins abans d'arribar la pandèmia, es dedicava a vendre els ous a restaurants i a segones residències. Amb el coronavirus, aquestes portes se li van tancar, i gràcies al Mercat Online, pot donar sortida als ous camperols i obtenir-ne un benefici". 

Huevos   Unsplash

Orta explica que bona part dels productors que treballen per a ells, provenen de Lleida, Girona, petits productors del Maresme i Tarragona. Una xarxa repartida arreu del territori, que gràcies al Mercat Online, permet que aquests productes arribin arreu de Catalunya, amb el transport gratuït i a la porta de casa. 

La importància i la gestió del benefici pel productor 

El CEO del Mercat Online, explica que "el client està molt content i satisfet, en veure que de l'euro que paguen per les patates, va destinat al pagès que les ha plantat i cultivat; potser en rebrà 90 cèntims i no 10, com és habitual que passi en les grans organitzacions". Un fet, apunta Orta, que prioritza el negoci, vetllant per la qualitat i tenint present el valor del productor que ha fet créixer i cultivar el producte. 

"Nosaltres obtenim uns guanys molt baixos per tal que els productors o pagesos rebin un preu just". Orta confia que el benefici que obtinguin, vingui de moltes comandes, i no d'unes poques, així, el repartiment de guanys serà més equitatiu i just per a tots. "Apostem per un model ètic i volem que el client sàpiga d'on prové la seva compra". 

El valor del producte i el seu origen; un dels objectius del Mercat Online

Almendras   unsplash

Acords i col·laboracions amb associacions sanitàries i del tercer sector

Si amb una altra cosa es distingeix el Mercat Online, és amb la seva predisposició i el teixit col·laboratiu que té arreu del territori, generant acords i col·laboracions amb diferents entitats i organitzacions, com "amb l'Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia i altres Síndromes de Sensibilització Central, que els oferim un 10% de descompte a tots els seus membres", relata Orta. 

Uns ajuts que pretenen arribar a diferents entitats del sector amb la finalitat de crear una sinergia entre els diferents actors per tal de fer-los arribar els productes de millor qualitat, a les mans d'aquells que més ho necessiten.  

Pera   Unsplash

El CEO i fundador del Mercat Online, conclou que amb el model de negoci amb el qual confien i han establert, volen que el benefici que en treuen de les seves comandes sigui recíproc, entre els seus productors, els que es dediquen a distribuir-lo i el client final, uns usuaris que rebran el seu producte a la porta de casa, amb menys de 48 hores, de qualitat i de la terra, i que en podrà gaudir segons la temporada de cada aliment.