El Port de Tarragona es presenta com una destinació exclusiva de creuers a escala internacional al Mediterrani, i aposta per una estratègia turística diferenciadora per atreure navilieres Premium i de luxe que volen oferir destí amb més valor afegit. Després de quatre anys d’intens treball per atreure’ls a la ciutat, el port ja està posicionat al mapa de creuers i en els programes de les principals navilieres. Tarragona Cruise Port Costa Daurada és el fruit d’aquesta nova estratègia comercial que busca convertir el Port de Tarragona en destí regular de creuers per als milions de passatgers que anualment solquen la Mediterrània.

La millor temporada de creuers al Port de Tarragona

En el que portem d’any, el port ha rebut 21 creuers i encara falta l’arribada d’un creuer més aquest mes de desembre, cosa que tancarà la temporada amb 22 creuers, el doble que l’any passat.

22 creuers, el doble que l’any passat, i fins al moment és la millor temporada de creuers

L’evolució dels darrers anys ha estat molt significativa. Perquè us en feu una idea, el port de Tarragona l’any 2012 va rebre la visita d’un creuer, l’any 2015 d’onze creuers i aquest any 2016 de 22 creuers. Companyies com The World, Azmara, Silversea, Crystal, Oceania, Windstar o P & O aposten per Tarragona Cruise Port Costa Daurada perquè és una destinació que compta amb un gran potencial cultural, d’oci, enoturístic i turístic il·limitat.

Passatgers d’arreu del món

Sabies que el 86% dels creueristes que arriben al Port de Tarragona coneixen el territori per primera vegada? Actualment, el Port de Tarragona és un port d’escala. I s’està treballant per desenvolupar les possibles oportunitats perquè el port es converteixi en un port home d’èxit, en benefici del sector turístic del territori. Es calcula que el turisme de creuers va tenir un impacte econòmic per al territori l’any 2015 d’aproximadament 719.200€. Durant aquest 2016, el Port de Tarragona ha rebut més de 13.500 passatgers, dels quals el 90% han optat per conèixer el territori, de manera lliure o mitjançant les excursions programades que s’ofereixen per visitar la Tarragona Romana, Reus i Cambrils, el monestir de Poblet, Port Aventura, cellers del territori o el Delta de l’Ebre. La majoria d’aquests passatgers, provenen de:

  • El 42% del Regne Unit
  • El 18% de França
  • El 6 % de Canadà
  • El 6% d’Estats Units
  • El 13% d’altres nacionalitats
Les previsions del 2017 molt positives

Per l’any vinent, estan previstos 40 creuers i uns 40.000 passatgers. Doblen la xifra del 2016 amb un creixement exponencial dels creueristes. Tarragona Cruise Port Costa Daurada pretén que cada turista gaudeixi d’una experiència única quan visiti el territori i pugui viure, en primera mà, totes les virtuts de l’estil de vida que tenim al mediterrani: gastronomia, cellers, sol, natura i esports.

L’objectiu d’aquest projecte és posicionar Tarragona com a alternativa sòlida a la Mediterrània dels creuers turístics. El nou projecte de creuers és el resultat del grup de treball liderat pel Port de Tarragona, i on també són presents el Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, la Cambra de Comerç de Tarragona, la Patronal de Turisme, el Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Reus, Parc Científic i Tecnològic i Port Aventura.

 

Contingut realitzat amb la col·laboració del Port de Tarragona