La periodista i escriptora Pilar Eyre ha viscut ininterrompudament els darrers 35 anys de Sant Jordi al carrer, signant llibres, des que va començar amb la literatura el 1985. Com molts altres escriptors, és la primera vegada que ha hagut de quedar-se a casa en un dia tan significatiu. Per a Eyre, finalista el 2014 del Premi Planeta, el confinament i "fins i tot l'aïllament personal és una necessitat en el moment d'escriure un llibre", tot i que li cal el contacte amb el seu entorn per a seguir copsant el dia a dia de la societat, i inspirant-se en les històries de la gent. "Els perfils psicològics dels personatges dels nostres llibres s'han de nodrir del que veiem al altres el nostre dia a dia. Per això, ara ens falta aquesta tercera pota de la creació literària."

Respecte a la crisi de la Covid-19, creu que poc o molt afectarà als escriptors: "Totes les novel·les són autobiogràfiques en certa mesura. Tots tenim la nostra forma d'estimar, de veure el món, i un beu de les pròpies fonts, del que ha viscut i del que ens envolta. Ningú en sortirà indemne de la Covid19 i, per tant, ens influenciarà".

Eyre es mostra esperançada en el paper que han de desenvolupar les llibreries en la sortida progressiva i creu que, com ella, hi haurà molta gent amb ganes de visitar llibreries i endur-se les darreres novetats. El problema és la poca difusió que té la literatura: “El dia de Sant Jordi, que a Espanya també és el Dia del Llibre, al Telediario no va dedicar ni un minut al sector del llibre, i van dedicar deu minuts als tauricidi. Això ha de canviar”.

Al mateix temps reconeix que els Premis Talent Cambra són molt positius en moments com aquests: “Necessitem que la gent sàpiga que ho està fent bé i els puguem reconèixer la feina”. 

La campanya #joimpulsotalent permet fer aportacions econòmiques per apadrinar talent d'una forma molt senzilla, ara i aquí.