Ja som a les portes de Tots Sants i arriba un dels moments més tradicionals del nostre país que dona la benvinguda a la tardor, la castanyada. L’olor de moniato, el torrat de les castanyes acabades de fer i compartir una bona vetllada amb els nostres són alguns dels grans plaers d’aquesta època. Però si hi ha una cosa que és típica i que ens endolceix aquesta festa són, sens dubte, els panellets

La tradició de fer panellets és una de les més arrelades a casa nostra. Actualment, encara hi ha molta gent acostumada a asseure’s en família per cuinar-ne amb els més menuts, però cada cop n’hi ha més que no troba el temps o la paciència per fer-ho. Afortunadament, hi ha establiments que s’han adaptat a aquesta demanda i donen una alternativa igual d’artesanal com si sortissin del forn de casa. I el millor de tot és que ben segur que els tens a prop teu. 

Uns panellets com els de la teva àvia

Bonpreu i Esclat ja té a les fleques de les seves botigues els panellets fets pel mestre pastisser Masramon de la comarca d’Osona. Són panellets fets artesanalment un a un i amb ingredients naturals, com aquells que feien les nostres àvies i que despertaran totes les nostàlgies. A més, n’hi ha per a tots els gustos, des dels més típics de pinyons, ametlla o coco fins a assortits amb sabors de cafè, maduixa, taronja o farcit de codony. Un dels secrets d’aquests panellets és que el melós massapà conté també poma cuita caramel·litzada, que dona un punt de dolç sense haver de posar-hi més sucre.

D’altra banda, els supermercats Bonpreu i Esclat compten amb productes de la marca de La fleca de l’Empordà, que elabora safates de panellets de pinyons, ametlla, coco i d’altres varietats, a més d’uns sense sucres afegits. També hi trobaràs altres figures de dolços, piruletes de xocolata i caramels amb decoracions típiques d’aquestes dates. 

 P6A4024 fosca
Alguns dels productes de Bonpreu i Esclat d'aquesta castanyada

No t’agraden els panellets? Ets més de Halloween? Bonpreu i Esclat té alternatives

Però els panellets no són els únics dolços per gaudir d’una bona Castanyada i Bonpreu i Esclat ho sap. El Halloween ja fa temps que s’ha fet un lloc a casa nostra, ampliant l’imaginari de productes que consumim i és per això que els supermercats ofereixen una àmplia gamma de pastisseria elaborada diàriament a cada un dels obradors per xalar, com tu triïs, d’aquesta castanyada. Alguns dels exemples per llepar-se els dits són el pastís de bescuit amb imatge de carabassa, el banyat de xocolata amb dibuix de tela aranya, les magdalenes de xocolata decorades o les cassoletes amb xocolata farcides de crema. Pels amants del full, també hi ha un pastisset en forma de carabassa amb crema, préssec i mandarina. 

b P6A3888
Els moniatos de Bonpreu i Esclat. 

A banda, a Bonpreu i Esclat també disposen de moniatos, crus i cuits, i les millors castanyes. Totes les ofertes les trobaràs fins al pròxim 7 de novembre.