Tranquil·litat, bon temps, platja, escapades amb la família i els amics... Certament, l'estiu és meravellós, ens permet desconnectar de la rutina i fer el que més ens agrada. Viatjar, descansar, fer excursions... Existeixen multitud de coses que podem fer per gaudir de la que potser és la millor època de l'any.

Ara bé, l'arribada de l'estiu també comporta una pujada dràstica de les temperatures. Així, hem de buscar tècniques per combatre la calor i refrescar-nos. És per això que cal tenir en compte els beneficis de consumir fruita a l'estiu. I és que menjar tres peces diàries de fruita al dia, sobretot en plena onada de calor, és de vital importància. Ara, cal hidratar-se més que mai. I no hi ha millor forma de fer-ho que menjant fruita. La fruita és refrescant i alhora sana. 

Menjar fruita a l'estiu és una forma de combatre la calor i cuidar-se

D'entrada, les fruites són una important font de nutrients a causa del seu alt contingut en vitamines i minerals. La riquesa de la fruita per al nostre organisme i benestar rau, principalment, en la seva composició, atès que està formada majoritàriament per aigua. Així doncs, és recomanable menjar fruita en qualsevol moment del dia, però sobretot per esmorzar, dinar i a mitja tarda.

Perquè puguis gaudir de la millor fruita del país i al mateix temps refrescar-te i cuidar-te, Bonpreu i Esclat té les fruites d’estiu a un preu molt econòmic. Amb Bonpreu i Esclat, pots tastar el préssec groc, el préssec paraguaià, la nectarina, el préssec pla i l'albercoc del territori.

Fruita
Fruita quilòmetre zero de Bonpreu i Esclat/ Bonpreu i Esclat

La fruita de Bonpreu i Esclat prové és de la nostra terra. Així, ofereix préssec groc, préssec d’aigua, nectarina, préssec pla, albercoc de les comarques lleidatanes. I préssec groc del Penedès.

La fruita de Bonpreu i Esclat és de quilòmetre 0

La calor i l'exposició solar són riscos propis de l'estiu. Davant les altes temperatures, el nostre cos reacciona produint suor, fet que suposa una pèrdua d'aigua, vitamines i minerals. És per això que cal donar resposta a la deshidratació mitjançant el consum de fruita. En aquest context, les fruites d'estiu proporcionen l'aigua, vitamines i minerals que l'organisme necessita. A més, també aporten fibra, fet molt positiu per a la regulació intestinal. Per acabar-ho de reblar, escau esmentar que la ingesta de fruita no només ajuda a pal·liar la calor, sinó a satisfer la set i la gana.

 Per què és bo menjar fruita a l'estiu?

Les fruites d'estiu contenen molt pocs greixos. A més, els sucres de les fruites aporten hidrats de carboni simples. El seu contingut oscil·la entre el 5% i el 18% del pes de cada peça. Per si no fos prou, les fruites d'estiu són les que aporten més vitamines. Predominen la vitamina C (cítrics, meló, pinya, mango, papaia, maduixa, gerds, grosella, etc.) i la provitamina A (meló, cirera, préssec, etc.). 

Pressec / Pexels
Préssec/ Pexels

Amb tot, les fruites d'estiu contenen una sèrie de colorants i aromatitzants que, malgrat ser presents en petites quantitats, tenen qualitats considerables per a la nostra salut. Concretament, es tracta d'antioxidants, necessaris per contrarestar l'envelliment dels teixits.