Manola, palla, gayola, ditet, maneta, pelada, manfinfla ... i així, fins que la imaginació es cansi. Una mateixa pràctica sexual mai ha tingut tantes variants lingüístiques com la masturbació, o per ser més tècnics: l'onanisme (o la ipsació, si volem posar-nos d'intel·lectuals amb el tema). Una activitat d'un sol jugador que el 100% de la població mundial ha practicat -o almenys intentat-, ni que sigui, una vegada a la vida. Hi ha centenars d'estudis que confirmen els seus beneficis: redueix els dolors menstruals en el cas de les dones i disminueix el risc a patir càncer de pròstata en els homes, incrementa la freqüència cardíaca i ens manté en forma, alleuja el mal de cap, ajuda a dormir millor, redueix l'estrès i estimula el cervell alliberant endorfines, les anomenades 'hormones de la felicitat'.

Tocar el nostre sexe és una de les primeres coses que fem quan som petits. Ni tan sols hem après a caminar que ja estem explorant les nostres parts nobles a plaer fins que se'ns torna a la realitat amb una clatellada i se'ns renya amb una frase lapidària que frustrarà la majoria de futurs plaers infantils: "no ho toquis, això és caca!". Des de ben petits, la societat coarta la nostra sexualitat i la modela al seu gust, i encara que molts -i moltes- no es cansaran mai de practicar-la, la masturbació segueix generant contradiccions en ple segle XXI. Entre homes es pot parlar del tema obertament, es fan bromes, comparacions i fins hi tot hi ha un joc mundialment famós sobre el tema: la Galeta.

galetes maria

Però per al sexe femení, segueix sent un tema tabú vinculat a la més estricta intimitat. Per por de ser jutjades, algunes són capaces de negar fins a la mort haver-se tocat mai. Que un home es masturbi es dona per fet, però que una dona ho manifesti en veu alta, suposa si més no, que se li escapi una petita rialleta quan ho diu. Afortunadament, cada vegada van sent més, les que s'obren pas pel camí de l'alliberament sexual i parlen sense embuts dels seus hàbits carnals. Anys de pràctica amb les mans han comportat una nova generació de dones molt segures dels seus gustos onanístics, que són capaces d'arribar al clímax tan fàcilment com espetegar els dits (o fregar-los, en aquest cas...). L'experiència sol portar amb ella ganes de recórrer nous horitzons, i si bé la majoria va començar masturbant-se amb el que tenia a mà (mai millor dit) avui dia i segons les enquestes, més de la meitat de dones utilitza un vibrador per donar-se plaer (per cert, el 20% dels homes també!).

Per al sexe femení, la masturbació segueix sent un tema tabú vinculat a la més estricta intimitat

Els aparells sexuals per a la masturbació existeixen des de la prehistòria, així que imagina't si han arribat a evolucionar. Jaciments arqueològics han trobat escultures amb formes fàl·liques amb una antiguitat de trenta-cinc mil anys. I encara que diuen que va ser Cleòpatra qui va inventar el consolador amb un rotllo de papir i abelles al seu interior que feien tremolar el tub, no va ser fins a 1880 que va néixer, oficialment, el primer vibrador modern. Amb una forma inicial semblant al d'un assecador de cabells, aquest primer prototip dissenyat per un metge britànic per tractar els atacs d'ira i l'estrès de les dones, va anar canviant fins al que coneixem actualment.

Només cal fer una ullada a botigues en línea per adonar-se de la infinita varietat d'aparells sexuals que avui en dia podem comprar. Si bé moltes es van quedar en el clàssic "penis de silicona que vibra", ara els aparells sexuals ens obren un món de possibilitats eròtiques: tenen forma de conillet, d'ànec i de pintallavis; alguns són tan bonics que podríem posar-los a la prestatgeria del rebedor de casa. N'hi ha que succionen clítoris, altres són per a la zona anal o porten un control remot per jugar amb la parella. Buscant per la xarxa, als Estats Units fins hi tot en venen un que et demana una pizza per internet quant has tingut el teu orgasme (no, no és broma).

Arribats a aquest punt, podem admetre sense cap vergonya, que sí, que ens encanta masturbar-nos amb els dits, la mà sencera, un vibrador o el que trobem a la cuina. Científicament, l'orgasme obtingut en solitari és més intens que l'aconseguit en una relació sexual de parella, i a més a més, s'aconsegueix en una mitjana de 4 minuts davant els 20 que necessitem en companyia; i això, si tens pressa, és un punt a favor.

Científicament, l'orgasme obtingut en solitari és més intens que l'aconseguit en una relació sexual de parella

És clar que una trobada íntima amb la persona que has triat per a aquell moment t'aporta moltes sensacions que seran impossibles d'aconseguir amb l'onanisme, però parlant d'orgasmes, com diria la dita 'si vols anar ben servit, fes-te tu mateix el llit', o el que és el mateix, si vols assegurar-te un gran orgasme aquell dia, provoca'l tu mateixa. Perquè potser t’estimes molt a aquella persona, però més t’estimes tu.

I no ho mantinguis en secret! Explicar-li al teu xicot o la teva xicota que et vas tocar amb alguna fantasia dels dos mentre no hi era, crea complicitat entre vosaltres i qui sap si pot ser l'espurna que encengui una tarda de passió. Les relacions sexuals en parella són més que un 'dins-fora’, i gaudir en companyia d'una bona masturbació pot millorar la connexió entre vosaltres i ajudar a conèixer millor els gustos de l'altre. Algunes persones tenen por de descobrir que la seva parella segueix masturbant-se perquè pensen "si pot tenir sexe amb mi, per què necessita tocar-se?". Sense tenir en compte que es tracta d'experiències totalment diferents, amb orgasmes diferents i objectius diferents, i passant per alt un fet ja demostrat: com més es masturben les persones, més actives sexualment són amb les seves parelles. Així que deixa oblidats els prejudicis en l'últim calaix de la teva tauleta de nit (perquè en el primer està el teu vibrador) i dóna-li a alegria als teus dits! Ja sigui després d'un cansat dia de treball, acabada d'arribar del gimnàs, o al matí del teu dia lliure, et mereixes un bon orgasme.