La consellera de Cultura del Govern de la Generalitat fa balanç de les propostes que el Govern ha destinat al sector cultural, a través d’iniciatives i ajudes directes, que permetran donar suport tant als equipaments com als creadors. En aquest aspecte, destaca que la crisi ha posat en evidència que hi ha tot un sector cultural d’economia molt precària, i que per això ara es destinaran recursos directes per a ells.

A més, Vilallonga destaca la preparació de la llei de mecenatge, prevista per als propers mesos, que suposa una nova eina per vincular l’empresa i la cultura. La consellera creu que la cultura serà un dels elements consubstancials de l’obra de govern, i per això esmenta el lema que s’han donat i que va pronunciar el president Torra a l’inici de mandat “Llibertat, cultura i talent”.

Vilallonga també fa referència a l’armari de Marian Aguiló que decora el despatx de la conselleria de Cultura i que mena les polítiques culturals del Govern: “Remembra lo passat, ordena lo present i preveneix al esdevenidor”. Pel que fa al talent, Vilallonga ha lloat la tasca feta per a l’organització dels Premis Talent Cambra, i ha celebrat la necessitat de posar en valor la tasca feta per persones, empreses i institucions en tots els àmbits de la cultura i la ciència.

La campanya #joimpulsotalent permet fer aportacions econòmiques per apadrinar talent d'una forma molt senzilla, ara i aquí.