Del 29 de novembre al 2 de desembre arriba a Barcelona la tercera edició del Barcelona Games World (BGW), el saló per excel·lència dedicat a la indústria del videojoc. Organitzat per la Fira de Barcelona, al saló hi haurà més de 194 marques expositores, entre les quals figuren Bandai Namco, Nintendo i Sony. Enguany, el saló estarà ubicat per primer cop al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona.

A la fira hi haurà per primer cop partides a 50 metres d'altura, 'escape rooms' i espais de realitat virtual

games pantalles ordinador

Josep Antoni Llopart, director de l’esdeveniment, assegura que “en aquesta edició BGW fa un salt qualitatiu. Els jugadors podran seguir gaudint de les novetats de les principals marques, però a més podran viure experiències que van més enllà de la consola i que no es troben en cap altre saló del sector, com un espai dedicat en exclusiva als mobile games, una àrea d’experimentació de jocs de realitat virtual augmentada i un programa d’activitats inèdites, com un escape room de Resident Evil 2 per a 100 persones”.

BGW celebrarà les finals de e-sports

El saló serà l’escenari de la fase final de la primera Iberian Cup, la nova competició de League of Legends organitzada per Riot Games i la Lliga de Videojocs Professionals (LVP), que ha reunit els millors equips de la Superlliga Orange espanyola i de la Lliga Portuguesa de League of Legends (LPLOL). La gran final es disputarà el diumenge 2 de desembre a les 15 hores a la LVP Arena, amb capacitat per a més de 1.700 espectadors.

La trobada reforçarà l’aposta pels e-sports amb la celebració de la primera Barcelona Mobile Challenge

maquines videojocs games

El BGW serà el primer esdeveniment multitudinari dedicat als videojocs que porti el món dels e-sports a les plataformes mòbils. Amb aquesta aposta, es buscarà els millors jugadors aficionats de títols importants del mobile gaming, com Clash Royale, Arena of Valor i Hearthsonte.

El túnel del terror i els 'escape rooms', protagonistes del saló

El videojoc del món postapocalíptic de Resident Evil 2 serà l’eix de dues de les principals novetats del saló. Els amants del terror tindran l’oportunitat de viure en primera persona el títol de Capcom, gràcies al túnel del terror i a l’escape room que s’instal·laran per primer cop al BGW, de la mà de HorrorBox i Escape Barcelona.

El túnel del terror permetrà als visitants experimentar en primera persona l'emoció d’esquivar els zombis del popular videojoc en els 170 m2 que ocupa l’espai. D’altra banda, per als més hàbils el BGW tindrà un escape room de 988 m2, inspirat en els carrers de Raccon City i en què podran participar simultàniament 20 equips de 5 persones que lluitaran per aconseguir l’antivirus i sobreviure a l’apocalipsi zombi plantejat en el joc.

jugador videojocs games

Partides a 50 metres d'altura

Una altre novetat del saló serà la celebració del primer joc en altura de la mà de Vodafone yu Vértigo. L'1 de desembre, el saló oferirà als visitants l’oportunitat  de jugar una partida simultània de 22 jugadors a 50 metres d'altura amb una selecció de jocs de Nintendo Switch.

Homenatge a SEGA Mega Drive

Aquest any també serà al saló RetroBarcelona, que celebrarà la sisena edició. Els visitants podran gaudir de més de 250 consoles retro, recreatives, ordinadors clàssics i arcades en un espai de més de 50.000 m2 d’exposició, a més de les competicions de videojocs històrics com l’Street Fighter II, Super Smash Bros i Mario Kart, entre d’altres.

En aquesta edició es retrà homenatge als 30 anys de Mega Drive, la consola més exitosa de SEGA dels anys 90, amb una mostra dels jocs, accessoris i perifèrics més reconeguts de la màquina de 16 bits, a més d’una exposició divulgativa.

Desenes de propostes i activitats

A l’agenda d’activitats també hi ha concerts temàtics i l’oportunitat de conèixer autèntics mites del sector. El saló organitzarà competicions de Cosplay en què els participants duran tota mena de disfresses, maquillatge i complements per reencarnar-se en els protagonistes més icònics dels seus videojocs.

cosplay games

L’oferta del saló es completarà amb diverses propostes d’entreteniment amb drons, robòtica, sessions de DJ de la mà de Los40 Gaming Days i competicions de simuladors tot el cap de setmana. 

El BGW propicia trobades de professionals

Un any més, en aquesta edició del BGW el saló serà una oportunitat de negoci per a les marques i els creadors emergents del sector.

En l’edició d’enguany, hi haurà 90 'start-ups' amb un 15% d’empreses estrangeres, que provenen del Canadà, Colòmbia, els Estats Units, França, els Països Baixos, Polònia i el Regne Unit

sala games

La fira aposta pel talent amb la celebració de la primera Games Startup Competition, organitzada amb la col·laboració de GameBCN i que reconeix els projectes més atractius en les categories mobile games, console games i virtual experience.