La Fundació Zoo de Barcelona i Damm han signat un acord de col·laboració amb l'objectiu d'impulsar, promoure i participar de manera conjunta en actuacions que promoguin la protecció de la biodiversitat i, especialment, de la fauna autòctona pròpia de les zones on opera la companyia.

La col·laboració amb Fundació Zoo de Barcelona, entitat que promou la preservació de la biodiversitat, la generació de coneixement i la conscienciació sobre la protecció i preservació dels ecosistemes, permetrà a Damm reforçar la seva estratègia de sostenibilitat, en què la protecció de la diversitat biològica juga un paper clau.

El compromís amb la cura del medi ambient és part de la identitat de Damm des dels seus orígens, sent la reducció de l'impacte en l'entorn, la lluita contra el canvi climàtic i la protecció de la biodiversitat peces clau en l'estratègia de la companyia. Conscients de la necessitat d'ampliar els seus àmbits d'actuació i impacte en àrees de sostenibilitat i compromís mediambiental, l'organització ha desenvolupat una sèrie de propostes que actuen en favor de la biodiversitat.

Units per la protecció de la fauna i flora local

En el marc del seu compromís amb la protecció de la biodiversitat i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'agenda 2030, Damm ha participat en destacades iniciatives que promouen la conservació d'espècies en perill d'extinció. Exemple d'això és el projecte de protecció d'una de les espècies més emblemàtiques de Mallorca: el "ferreret". Damm, a través de la marca d'aigua mineral mallorquina Font Major, va conjuminar esforços amb la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears i el Zoo de Barcelona per a promoure una iniciativa de protecció d'aquesta espècie endèmica d'amfibi en perill d'extinció que viu de manera natural únicament a les piscines naturals de la Serra de Tramuntana.

Gràcies als projectes de protecció duts a terme s'ha aconseguit estabilitzar les poblacions d'una espècie que va arribar a considerar-se extinta i de la qual només es tenia registre fòssil. L'últim recompte anual de "ferreret" va finalitzar amb una xifra superior als dos anys anteriors i la població mostra una tendència a l'alça amb variacions degudes a factors meteorològics o a la presència de depredadors, entre altres.

Així mateix, en el marc del pla de voluntariat de la companyia, s'han impulsat accions de reforestació en diverses zones de Múrcia i El Prat de Llobregat (Barcelona) i, coincidint amb el Dia Mundial de les Platges, col·laboradors i col·laboradores de Damm van participar en una campanya de recollida d'escombraries en platges impulsada per la companyia.