El Saló Internacional de la Construcció, el Barcelona Building Construmat (BBConstrumat) celebra la seva vintena edició amb una evident millora del sector.

La fira, que tindrà lloc del 23 al 26 de maig al pavelló 2 del recinte que Fira Barcelona té a Gran Via, ha augmentat un 25% el seu espai expositiu. Amb més de 13.000 metres quadrats nets de superfície i 8.000 marques participants, el certament demostra la imminent recuperació i reactivació de la construcció a l'Estat Espanyol, respecte les edicions anteriors.

El certament demostra la imminent recuperació i reactivació de la construcció

El BBConstrumat pretén concedir un especial protagonisme a la digitalització i la innovació com a palanques de canvi. En aquest sentit, destaca l'espai Future Arena, que ocuparà la zona central del saló, on es donaran a conèixer com les noves tecnologies contribueixen a l'increment de la productivitat, fet que la converteix en l'única fira d'Europa que destina una àrea en exclusiva a la innovació en la construcció. 

“La innovació és clau en el futur de tot el procés constructiu i el saló és la plataforma ideal perquè la indústria descobreixi com ampliar els seus horitzons”, assenyala Ana Vallès, presidenta del BBConstrumat.

El Future Arena comptarà amb un Showroom, on les empreses participants exposaran els materials i productes més avançats. D'altra banda, l'àrea de Startups comptarà amb la col·laboració de 4YFN, la plataforma per startups del Mobile World Congress, que presentarà una selecció de les millors startups internacionals del sector mentre que a la zona de Centres Tecnològics i Universitats hi haurà presència de realitat virtual, drons, impressió 3D, internet de les coses, el BIM o prototips d'habitatges sostenibles.

BBCONSTRUMAT

A més del Future Arena, BBConstrumat comptarà amb altres àrees temàtiques. L’Industry Arena, acollirà els 787 expositors que representen a tots els segments i subsegments que integren la cadena de valor del sector.

També destaca la zona del Meetings Arena, que es defineix com la gran plataforma de contactes de negoci de BBConstrumat. Per facilitar l'accés a noves oportunitats comercials en mercats internacionals, el saló ha convidat més de 800 grans compradors i prescriptors de països com Colòmbia, Israel, Itàlia, l'Índia o Portugal.

'Créixer per recuperar la normalitat. Innovar per conservar-la'

Un informe elaborat per l'Institut de la Tecnologia de la Construcció de Catalunya (IteC) amb motiu de la vintena edició de la BBConstrumat conclou que la innovació continua sent la gran revolució pendent de la construcció espanyola. L'informe, que consta de dues parts, fa un anàlisi dels nivells d'activitat del sector a Espanya i la seva posició respecte a la resta de països europeus i estudia la relació entre innovació i construcció i on es donen les pautes perquè el sector pugui afrontar els reptes de present i de futur amb garanties.

D'aquesta manera, l'estudi assenyala que les 10 principals tecnologies digitals que poden incidir en la transformació del sector en el futur són el Big Data, la realitat virtual, els dispositius mòbils, l'escanejat i la impressió 3D, els drons, l'Internet de les coses (IOT), la realitat augmentada, el BIM, la connectivitat i els sensors encastats.

L'habitatge, el primer a recuperar-se

L’habitatge és el sector que millor està sortint de la crisi, però encara està produint un 50% per sota de la mitjana europea. Només s'estan iniciant 1,5 habitatges de nova planta per 1.000 habitants.

En aquest sentit, l'anàlisi també reflexa que Madrid, País Basc i Balears són les comunitats millor posicionades en la recuperació; València, Múrcia i Castella-la Manxa, les més endarrerides. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat