Amb l’arribada del bon temps i després d’un any complicat a causa de la pandèmia de la Covid-19, és moment de començar a preparar les vacances o d’organitzar alguna sortida amb família o amics, per desconnectar de la rutina i tornar a passar bons moments compartint, descobrint i gaudint d’un nou indret.

Per això, coincidint amb la reobertura de l’activitat presencial de Fira Barcelona, torna de l’11 al 13 de juny una nova edició del B-Travel, el saló especialitzat en turisme d’experiències. Una mostra que et permetrà descobrir les millors destinacions de proximitat amb l'objectiu de contribuir a la reactivació del sector turístic.

B-Travel ofereix descomptes i ofertes per a la contractació de viatges

Amb el lema "Reactiva-T", al saló hi haurà més de 50 expositors que proposaran una gran varietat de destinacions i experiències de turisme sostenible i de proximitat. Un esdeveniment que compta amb la pràctica totalitat de les comunitats autònomes espanyoles, dels organismes de turisme de les quatre províncies catalanes i d'una vintena d'agències de viatge especialitzades en destinacions internacionals, entre altres expositors.

B TRAVEL   Fira de Barcelona (1)
 

Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona, destaca la importància del reinici de l'activitat presencial en els recintes firals: “Després de la celebració de l'ISE (Integrated Systems Europe), tindrà lloc B-Travel i posteriorment altres esdeveniments rellevants, amb l'objectiu de fer costat a la recuperació de sectors clau i tornar a ser motor econòmic i social”. Unes paraules a les quals s'ha afegit Martí Sarrate, president de B-Travel, que ha assenyalat: “La turística és una indústria fonamental per a l'economia espanyola”, i per això “la celebració del certamen en el moment actual té més importància que mai, per convertir-se en una cita que sens dubte contribuirà a la recuperació del sector”.

Destins internacionals i turisme de proximitat: on puc viatjar?

La promoció del turisme de proximitat serà el plat fort d’aquesta edició del B-Travel, on s’apostarà per fomentar l’activitat turística del país, especialment entre el públic català, per això comptarà amb la participació d'empreses líders en el sector com Renfe o Vueling i organismes com l'Agència Catalana de Turisme.

Andalusia, Aragó, Balears, Canàries, Comunitat Valenciana o Extremadura són algunes de les destinacions espanyoles que destaquen, i que han llançat els denominats bons turístics amb tota mena de bonificacions i descomptes. En l’àmbit internacional, destaca l’oferta que les agències de viatges especialitzades presenten per poder conèixer els Estats Units, el Canadà o Tanzània, entre altres indrets que s'hi podran trobar.

B TRAVEL   Fira de Barcelona (2)

Unes oportunitats que es complementen amb l’opció d’escollir entre el turisme actiu, rural, cultural, industrial o de càmpings, entre d’altres. Marta Serra, directora del saló, explica: “B-Travel continua sent la gran plataforma de reserva i venda d'experiències turístiques per a uns visitants que tenen més ganes de viatjar que mai, i per a ells hem preparat aquesta gran varietat de destinacions, ofertes i activitats”. “En aquests moments, l’assessorament de les agències de viatge que participen en el saló són la millor garantia de seguretat per viatjar”, ha conclòs.

Reserva el teu viatge i emporta’t un descompte!

B-Travel oferirà una sèrie de bonificacions i descomptes de 100 euros per als primers 350 visitants que reservin les vacances en el marc del temps que duri el saló. Un descompte que se suma al que facin els mateixos expositors amb l'objectiu de dinamitzar i estimular les contractacions directes durant els tres dies de celebració del B-Travel.

Visita el B-Travel i gaudeix del millor cinema

Una edició que es reinventa després de la pandèmia de la Covid-19 i que comptarà com a novetat amb l’espai Cinema Travel Fòrum, coordinat pel periodista i cineasta Jordi Llopart, que projectarà documentals de viatges amb debats amb els seus autors. El divendres 11, s'emetrà el film El misteri del Nil de Jordi Llompart; el dissabte 12, Samsara del fotògraf Encert Sorià i el diumenge 13, El viatge d’Unai d'Andoni Canela.

cinema   unsplash

Un altre espai que destaca d’aquesta edició és el B-Industrial, que permetrà conèixer el patrimoni industrial com a destinació turística i on els visitants podran participar en una escape room d'espionatge industrial a través d'una app i un codi QR. Un joc de pistes ideal per compartir i per resoldre els enigmes que es plantegen a l’inici.

Prevenció i seguretat contra la Covid-19

En el marc de celebració de la mostra i per tal de garantir la seguretat d’expositors i de visitants al llarg dels tres dies del B-Travel, el saló disposarà del protocol de prevenció i seguretat contra la Covid-19 que Fira de Barcelona ha desenvolupat amb l'assessorament de l'Hospital Clínic de Barcelona.

Unes mesures per a les quals es disposarà d'un sistema automàtic de control de l'aforament i de ventilació i climatització, diferenciant les vies d'entrada i de sortida i prenent la temperatura als assistents, entre altres mesures de seguretat que permetran gaudir de tres dies per trobar les millors ofertes i escapades d'aquest estiu.