Les vinyes de la denominació d’origen (DO) Costers del Segre representen la identitat pròpia de la conca del Segre i de les valls pirinenques de la província de Lleida. La composició calcària dels sòls on creixen i el clima mediterrani continental de la zona fa que tingui una forta identitat pròpia, diferenciada de les altres denominacions d’origen del país.

El clima mediterrani del pla de Lleida, que es caracteritza per uns hiverns freds i uns estius força calorosos, combinat amb les característiques orogràfiques del terreny, fan que els vins DO Costers del Segre siguin tot un èxit.

DO COSTERS SEGRE 2

Els viticultors són partícips d’aquests triomf, ja que part de l’èxit de la DO Costers del Segre es troba també en la modernitat de la viticultura que s’hi practica, que té l’objectiu de produir vins amb un procés respectuós amb el medi i sostenible econòmicament i social. De fet, a les terres de ponent hi ha la primera denominació d’origen que gaudeix d’un sistema de sostenibilitat elaborat pels mateixos professionals.

“La DO Costers del Segre produeix vins respectuosos amb el medi i sostenibles econòmicament"

Amb una producció anual de sis milions d’ampolles, elaborades pels 44 cellers de la DO Costers del Segre, els consumidors poden trobar vins per a tots els gustos.

DO COSTERS SEGRE

Els vins negres de la DO Costers del Segre tenen un aroma molt potent, que ofereixen un gust saborós i equilibrat per al paladar. Algunes de les varietats que generen més interès són el Cabernet Sauvignon, el Merlot, el Syrah i el Pinot Noir, tot i què també n’hi ha d’altres més típics de la regió, com l’Ull de Llebre,el Trepat o la Garnatxa.

La DO Costers del Segre també produeix uns vins blancs exquisits, que es caracteritzen pel seu sabor afruitat i acidulat. Les varietats que hi predominen són les clàssiques Macabeu i Parellada.

La modernitat en les tècniques dels viticultors però, ha permès als cellers preparar altres vins, com el Chardonnay, que s’ha aclimatat perfectament a la regió, o altres tipus de vins molt més joves i que es fermenten amb bota de roure.

Tot plegat per a oferir als consumidors un ventall de vins molt ampli per a què puguin tastar amb el paladar la personalitat de les terres de ponent.

Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya

Generalitat2