Ens fem grans, no hi ha res a fer contra el pas del temps. Ara bé, el que sí que es pot fer és respondre com cal a les necessitats dels nostres familiars quan es fan grans. Els nostres éssers estimats requereixen la nostra atenció quan envelleixen. Hem d'estar al seu costat.

Però un no sempre els pot atendre ni dedicar tot el temps que voldria. És aleshores quan cal recórrer a ajuda externa professional, una residència de gent gran. Un lloc on els teus se sentin com a casa.

Si una residència de gent gran ofereix qualitat humana i assistencial, es converteix en una nova llar

Ara bé, Espanya té actualment més de 5.500 centres residencials. És a dir, un ampli ventall de possibilitats. La decisió no és gens fàcil. Així doncs, tenir coneixement sobre els aspectes més valorats pels residents i les famílies pot contribuir a facilitar la tria. Però quins són els criteris per escollir la millor residència de gent gran possible? A continuació els expliquem.

DomusViCuidadora
Una cuidadora i una resident/ DomusVi

Aspectes a tenir en compte per triar una residència

D'entrada, un tracte proper i humà és fonamental. Als centres residencials la part humana és indispensable, ja que es tracta de persones que tenen cura d'altres persones. La unió de les competències professionals amb l'experiència i la humanitat marca la diferència. Si el tracte és professional i proper i hi ha contacte permanent amb la família, la residència es converteix en una nova llar.

Un tracte proper i humà és fonamental per escollir una residència

Un altre factor cabdal és que el centre disposi d'unes instal·lacions àmplies i que fomentin l'activitat social. En aquest sentit, escau remarcar que els espais exteriors són un dels punts més valorats.

01 Residentes Domusvi
Residents de DomusVi durant una activitat/ DomusVi

Sens dubte, tenir accés a terrasses i jardins permet gaudir dels dies assolellats sense necessitat de sortir del centre i, a més, és un punt a favor a l'hora de rebre visites. Els espais amplis i agradables també faciliten la realització d'activitats grupals que fomenten la relació i els vincles entre els residents.
 


Video sobre els valors corporatius de DomusVi/ DomusVi

Una alimentació saludable és crucial. Cal que els menús siguin equilibrats, variats i adaptats, contemplant necessitats especials com ara les complicacions en la deglució o trastorns gastrointestinals produïts per l'edat o malalties. Les zones de menjador també sumen perquè permeten un esmorzar o sopar agradables.

Contacte i comunicació són sinònims de salut emocional. En aquesta línia, una bona residència serà aquella que fomenti al màxim el contacte entre l'usuari i el seu entorn familiar. És per això que els centres han de ser oberts a visites i tecnològicament estar preparats per poder realitzar videotrucades.

Fomentar al màxim el contacte entre la persona resident i el seu entorn familiar és decisiu

Un centre net, un centre sa. Qüestions com la desinfecció o la neteja dels espais personals i comuns són crucials per a la salut i el benestar. Convé, doncs, comprovar que la residència manté en bones condicions tots els seus espais. 

Doncs bé, DomusVi compleix tots aquests criteris. I és que els professionals de DomusVi treballen diàriament per cuidar les persones amb el respecte, l'afecte i la seguretat que es mereixen. I dóna resposta a persones amb diferents nivells de dependència i vulnerabilitat.

El model d'atenció de DomusVi

Fruit del coneixement generat per l'experiència de més de 30 anys al servei de les persones, DomusVi ha desenvolupat un model propi d'atenció personalitzada. És un model integral, basat en la innovació, que compta amb un equip multidisciplinari i que ofereix a cada persona els serveis assistencials adequats a les seves necessitats.

El model d'atenció de DomusVi és integral, amb l'objectiu de cobrir totes les demandes (físiques, emocionals, socials, etc.). Al mateix temps que es promociona l'autonomia i la participació en la vida social de la residència.

Que les persones residents se sentin com a casa i gaudeixin del màxim confort és la principal raó de ser dels centres residencials DomusVi

Una de les premisses principals dels centres residencials DomusVi és mantenir el nivell d'autonomia personal dels residents durant el major temps possible. Així, els professionals de DomusVi treballen per fomentar un entorn actiu i promoure el benestar amb activitats i teràpies innovadores. Com per exemple, la programació de sessions de gimnàstica adaptada o fisioteràpia, ballarateràpia o passejades terapèutiques que ajuden els grans a mantenir-se actius físicament.

02 Residentes DomusVi
Residents de DomusVi durant una activitat/ DomusVi

L'ús de teràpies noves que posen els avenços tecnològics al servei de les persones residents i que permeten treballar aspectes cognitius i emocionals (cabina multisensorial, la Realitat Virtual o la telerehabilitació cognitiva) són un gran aliat per al benestar. Però també ho són les activitats de lleure i temps lliure que, a través del que és lúdic, treballen aspectes cognitius i psicomotrius, com els tallers de cuina, el bingo, jocs de memòria, les excursions, sortides i visites culturals, celebració de festivitats, tradicions i aniversaris, etc.