Els Mossos d'Esquadra van investigar i sancionar amb un any de suspensió de sou i feina un agent de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Girona que va coordinar la seguretat dels actes de Vox quan es feien a les comarques de Girona. Després de tenir coneixement al cos policial que aquest any, que ara està de baixa, havia fet gestions signant com a membre de seguretat del partit ultra i sense haver demanat permís, i la comptabilitat, es va posar el cas en coneixement de la Divisió d'Afers Interns (DAI) que ho va investigar, tal com ha avançat El País

Investigat des del 2021

La investigació d'assumptes interns va començar el març del 2021 després que l'agent comencés el novembre de l'any anterior aquesta tasca de coordinador de seguretat d'actes de Vox. La seva funció, com a afiliat al partit, consistia a comunicar els actes públics i els desplaçaments dels líders de Vox a Girona, una activitat que feia quan no estava de servei, però que segons la DAI és incompatible amb la seva tasca policial

Interior va comunicar l'abril del 2023 que havia estat sancionat amb un any de suspensió de sou i feina l'agent, quan l'home va agafar la baixa. Tot i això, l'agent defensa que el que va fer és un voluntariat que feia en hores que no eren laborals i que no necessitava cap permís i ha qualificat la seva sanció de "persecució política" i ha recorregut la sanció, que s'haurà de dirimir en un jutjat el proper mes de desembre. 

L'agent expedientat, que s'espera que torni al servei per tal de poder aplicar la sanció que va dictaminar, de manera administrativa la DAI, també ha defensat que se l'ha tractat diferent de com s'ha tractat els agents dels Mossos que, també fora de servei, van acompanyar el president Puigdemont durant la campanya electoral, aquest mes de maig, a Argelers, a la Catalunya Nord. 

puigdemont elna gloria sanchez europa press
Puigdemont durant un acte de campanya a la Catalunya Nord | Glòria Sánchez / Europa Press

Mossos no sancionarà els agents que van acompanyar Puigdemont

Fonts dels Mossos d'Esquadra asseguren que els agents que van acompanyar el president a l'exili, el candidat a la presidència de la Generalitat per Junts, ho van fer també fora de servei, durant els seus dies de descans, però, a diferència de l'agent afiliat a Vox, els escortes d'Argelers no van interactuar amb cossos policials, catalans o estrangers, ni tampoc van acreditar-se com a policies per desenvolupar les seves tasques d'acompanyament. Les mateixes fonts asseguren que, ara per ara, i no està previst, la DAI no ha obert cap investigació contra els agents dels Mossos d'Esquadra que durant la campanya electoral van acompanyar el president Puigdemont a la Catalunya Nord. 

Cal recordar que altres agents de la policia catalana que durant l'exili de després del referèndum del Primer d'Octubre del 2017 que van donar protecció a Puigdemont sí que van ser sancionats pels Mossos d'Esquadra. El conseller Miquel Buch també va ser condemnat per haver contractat un agent com a assessor, a qui la Fiscalia va acusar d'haver ajudat a coordinar la protecció de Puigdemont a Bèlgica.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!