En el primer cara a cara després de les eleccions catalanes del 12 de maig, Míriam Nogueras ha volgut fer un advertiment a Pedro Sánchez: “El seu partit no té els vots per formar govern i vostè treu conclusions dels resultats electorals que se li poden girar en contra fàcilment”. Durant la seva intervenció des de la tribuna del Congrés, ha apuntat que “l’independentisme és avui la ideologia majoritària al Parlament de Catalunya”. “Hi estem d’acord, senyor Sánchez?”, ha preguntat al president espanyol. I ha recordat que, mentre que ara els socialistes diuen que ha parlat la Catalunya plural, “amb menys del 58% de la participació”, quan la participació va vorejar el 80%, a les eleccions convocades pel 155 el desembre del 2017, “l’independentisme era majoritari”. I ha interpel·lat directament Sánchez: “Quan, d’aquí a un temps, aviat o tard, hi torni a haver aquesta majoria independentista, vostè reconeixerà que és la victòria de la Catalunya plural? O només passa quan el seu partit treu determinats resultats?”.

🔴 Pedro Sánchez compareix al Congrés dels Diputats, DIRECTE

 

 

Les paraules de Nogueras arriben nou dies després que Carles Puigdemont anunciés que presentarà candidatura per presidir la Generalitat i reiterés posteriorment que lluitarà “fins al final” per governar. Tanmateix, des de les files socialistes han tancat la porta repetidament a aquesta possibilitat. Pedro Sánchez va descartar-ho “completament” i va demanar a Puigdemont que “assumeixi la realitat” i Salvador Illa va reiterar-ho al·legant que anar contra la voluntat ciutadana “és un error”.

Nogueras recorda a Sánchez que “va abusar” del lawfare i de la màquina del fang contra l’independentisme

En el que també ha estat el primer enfrontament dialèctic després dels cinc dies de reflexió de Pedro Sánchez, Míriam Nogueras ha reivindicat que el president espanyol hagi comprat les tesis” de Junts per Catalunya i hagi reconegut “l’existència del lawfare i d’una justícia, una policia i uns mitjans de comunicació patriòtics i com operen aquests”. “Nosaltres ens ho sabem de memòria”, ha afegit. I ha retret al president espanyol que, durant anys, “va participar i va abusar del lawfare i de la màquina del fang” quan aquesta “anava en contra de tot el moviment independentista i, en particular, contra els seus líders”. I, després que Sánchez hagi dit que no alimentarà la màquina del fang, la portaveu de Junts al Congrés li ha recordat que ell això “ja ho ha fet”. “Estan de fang fins al capdamunt”, ha reblat.

Durant la seva intervenció, Nogueras també ha lamentat que Sánchez no acompanyés els seus cinc dies de reflexió amb alguna mesura concreta que aterrés la reivindicació d’una regeneració democràtica. D’entrada, la portaveu de Junts ha demanat el cap del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, donat que mantenir-lo és “incompatible amb voler posar fi als abusos”. Nogueras ha reclamat al president espanyol que demostri la “credibilitat” amb “fets i no amb discursos”, expliqui “com reparar i frenar el mal que s’està fent a tantes persones” i “desmenteixi” els que creuen que “només l’importa el poder”. Nogueras ha reiterat que a Espanya “no existeix separació de poders i la cúpula judicial i molts mitjans prevariquen, menteixen i manipulen”. “Totes les persones afectades per la repressió ni són del seu partit ni de la seva família i tenen la mala llet de ser catalans a Espanya i Espanya no els defensarà”, ha afegit.

 

“Vostès mai no han trobat cinc minuts per reflexionar sobre la greu anomalia democràtica”

En el seu discurs, Nogueras ha posat sobre la taula diferents casos de persecució vinculats a l’independentisme. Ha parlat de la “màquina del fang” que va treure Xavier Trias de l’alcaldia de Barcelona i va permetre que el PSC entrés a governar l’Ajuntament de Barcelona “fent de crossa” d’Ada Colau. A més, ha apuntat que Jaume Collboni és avui en dia el batlle de la Ciutat Comtal gràcies al PP, a qui Sánchez “acusa de ser al darrere de la policia patriòtica que està assetjant la seva família”.

També ha dut a la tribuna els casos dels mestres catalans assenyalats com a criminals perquè “van gosar parlar a classe del referèndum de l’1 d’octubre”, jutges catalans “assenyalats i perjudicats en les seves carreres professionals acusats de ser favorables al dret a l’autodeterminació”, polítics i activistes “acusats de terrorisme”, polítics “condemnats amb proves falses i testimonis falsos” i el president Carles Puigdemont, convertit en una “diana contra la qual s’hi val absolutament tot”.

“Vostès mai no han trobat cinc minuts per reflexionar sobre la greu anomalia democràtica que tot això representa”, li ha etzibat, i ha afegit que “mentre tot això passava”, els socialistes, amb Salvador Illa, Miquel Iceta i Josep Borrell al capdavant, “es manifestaven al costat de la dreta i la ultradreta espanyolista per demanar mà dura contra l’independentisme”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!