La doctora Gemma Moreno té un repte, i és majúscul. Ella dirigeix el projecte de recerca “Desenvolupament de noves teràpies per al càncer de mama HER2+”, en concordança amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), per trobar nous tractaments per al percentatge de dones, que ronda entre el 14% i el 13%, que no pot superar el càncer de mama amb les cures actuals. Però aquest repte no es pot afrontar sense un finançament adequat. És per això que, amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, 19 d'octubre, Sabadell Assegurances ha volgut contribuir econòmicament amb la lluita contra el càncer de mama.

Sabadell Assegurances contribueix econòmicament en la lluita contra el càncer de mama

Així doncs, l’entitat ha donat 10.000 € a l'AECC que serviran per impulsar el projecte de recerca de la doctora Moreno.  L’objectiu és treballar en la recerca de noves teràpies personalitzades en càncer que siguin específiques i, alhora, menys nocives.

famosos cancer de mama
Dues dones mostren el llaç rosa, símbol de la lluita contra el càncer de mama / Pexels

Per commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, Bernardino Gómez Aritmendi, director general de Sabadell Assegurances, Naiara Cambas, directora de divulgació científica de la Fundació Científica de l'AECC i la doctora Gemma Moreno, catedràtica de la UAM i investigadora a CIBERONC, han enregistrat un vídeo per explicar els avenços del projecte i sensibilitzar sobre la necessitat de destinar més recursos a la investigació contra el càncer:

Doncs bé, la tasca de Moreno es traduirà en dos avenços clínics. En primer lloc, disminuirà la resistència tumoral a teràpies anti-HER2. I, en segon lloc, previndrà la metàstasi, especialment al cervell. Aquest és un dels actuals reptes de l'oncologia. Amb tot, es pretén trobar alternatives terapèutiques noves i patentables que, en un futur pròxim, es puguin posar en pràctica en pacients amb aquests tumors agressius.

El projecte de recerca de l’AECC pretén trobar alternatives terapèutiques contra el càncer de mama

Certament, l’aliança amb l'AECC és un dels pilars mestres de Sabadell Assegurances. De fet, és per iniciatives com aquesta que l’entitat va crear l’assegurança de vida Life Care Mujer. Es tracta d’una assegurança de vida que dona 3 € per pòlissa a la investigació contra el càncer de mama i que avança a la persona assegurada una dotació econòmica de fins a 70.000 € en el moment de la detecció de la malaltia. Una quantitat de diners que pot fer servir per a les despeses imprevistes que consideri. D’aquesta forma, la persona pot minimitzar l'impacte econòmic i psicològic que comporta el procés oncològic i es pot centrar en cos i ànima a derrotar el càncer. 

Mamografía para detectar cáncer de mama   Europa Press
Realitzen una mamografia per detectar el càncer de mama / Europa Press

Enguany, gràcies a Life Care Mujer, també s'han concedit 12.000 € a l'Hospital Sant Joan de Déu per construir el centre oncològic pediàtric més gran d'Europa, l'SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. I el Projecte d'Atenció Integral a la Dona amb Càncer de l'AECC també ha rebut 20.000 €. Per acabar-ho de reblar, des del 2018, Sabadell Assegurances ha destinat 154.000€ a enfortir la investigació científica i els centres oncològics i associacions.

L'assegurança de vida Life Care Mujer dona 3 € per pòlissa a la investigació contra el càncer de mama

Tal com explica Naiara Cambas, directora de divulgació científica de l'AECC, el càncer de mama és un dels tumors amb millor expectatives, al voltant d'un 86%-87% de supervivència. Però aquest percentatge d'èxit no vol dir que no resti feina per fer, al contrari. És més necessari que mai continuar investigant per donar una resposta a aquest grup de pacients que no està aconseguint superar la malaltia. És per això que cal donar suport a projectes com el de la doctora Gemma Moreno. Entre tots, podem!