Des que el passat mes de febrer de 2020 va esclatar la pandèmia de la covid-19 a Catalunya, més de 2 milions de persones s'han contagiat i més de 25.000 han mort per culpa del virus. Però, just abans de la propagació del coronavirus, un matrimoni d'edat avançada va fer un encàrrec personalitzat al taller de Lespardenyeta. Els responsables de l'encàrrec eren, per una banda, el marit, l'Eduard, nascut a la localitat de Cellera de Ter (Selva), i per l'altra, la muller, Saladina, una dona gallega nascuda a Porriño (Pontevedra) i emigrada a Catalunya durant els anys 60. Junts van viure a Anglès (Selva), on es van casar l'any 1962, i a Viladecans (Baix Llobregat). 

Doncs bé, a tall de record, ell li volia regalar a ella un penjoll amb el mapa de Catalunya amb dues gemmes situades en aquestes dues poblacions on havien viscut. Una mostra d'amor a una vida compartida.  Aleshores, des de Lespardenyeta van crear un penjoll que representa la silueta de Catalunya. 100% artesanal i elaborat amb una tècnica d'àcid per crear un efecte únic. 

Lespardenyeta ha creat un penjoll de plata que representa la silueta del mapa de Catalunya

Desgraciadament, però, el matrimoni va morir durant la primera onada de la covid-19, ambdós en la mateixa setmana i amb pocs dies de diferència. Mai no van poder rebre la joia. Però un dels dos fills va voler que el taller, que es troba a Gavà (Baix Llobregat) i es diu Karois, acabés la peça encarregada com a homenatge als pares. I és que darrere de cada joia sempre hi ha una història igual o més bonica que la mateixa peça.

A partir d'aquest moment, Lespardenyeta va decidir incloure aquest penjoll de plata personalitzable del territori català a disposició de tothom a través del seu web, on es pot aconseguir aquesta i d'altres joies amb significats especials. Ara bé, Lespardanyeta també pot convertir els teus records en joies. No dubtis a fer arribar la teva idea i la convertiran en una joia única. Contacta-hi aquí.
 

mapa avis fons blanc1900

Mapa orogràfic personalitzat plata/ Lespardenyeta

Un penjoll únic

Es tracta d'una joia de Catalunya, el mapa del país elaborat artesanalment i personalitzable. És un disseny de Lespardenyeta que posteriorment han fet real a través del procés de la fossa, el clavat de la gemma, el poliment i el rodat final texturat. Doncs bé, tal com van fer l'Eduard i la Saladina, ara pots marcar la teva població amb una gemma d’origen natural a triar: brillant blanc, brillant negre, robí i maragda.  Concretament, la joia està feta en plata 925, i les mides són 2 x 2 cm, el mapa i 1,7mm. la gemma. Val a dir que el preu no inclou la cadena.

Lespardenyeta, un producte fet a casa nostra

L'any 2019, l'Amparo i la Celia, una educadora i l'altra treballadora social, estaven fent broma mentre completaven la seva jornada laboral en un centre penitenciari. Després d'un dia especialment emotiu a la feina, van reflexionar sobre aquells regals que són molt més que un objecte i d'allà va néixer Lespardenyeta, un projecte que elles defineixen com un sentiment fet joia. I és que darrere de cada compra sempre hi ha un motiu que connecta amb una història personal.
 

espardenyeta
Un altre dels penjolls insígnia de Lespardenyeta/ Lespardenyeta

Ara bé, no es pot parlar de Lespardenyeta sense mencionar la seva joia insígnia, el penjoll de l'espardenya. L'Amparo i la Celia han sabut conjugar una orfebreria manual representada en el tramat de les soles d’aquesta sabatilla amb un acabat impecable. La textura recrea tan fidelment l'espardenya que t'entren ganes de calçar-te-la. Es tracta de reproduccions perfectes d'espardenyes en miniatura i en forma de penjolls, braçalets, arracades i clauers, un petit miracle artesà dignificat amb l’ús d’or i plata massissa (or de 18 quirats i plata 925) acabades a mà.

No es pot parlar de Lespardenyeta sense mencionar la seva joia insígnia, el penjoll de l'espardenya

Tot plegat,  amb un únic objectiu: compartir l’emoció del patrimoni de Catalunya i mantenir una tradició molt viva al país donant ales a un producte 100% català. Potser hi té molt a veure que les seves dues fundadores passessin gran part de la seva infantesa en esbarts dansaires.