Potser no ho havies pensat, però el cava i el pernil es complementen de meravella. I és que junts poden convertir-se en el maridatge perfecte. Per separat, tant el pernil ibèric com el cava, són dos elements imprescindibles de la nostra gastronomia. Normalment, però, no acostumem a pensar en el cava per acompanyar el pernil i acabem apostant pel vi negre.

El cava i el pernil es complementen de meravella

Ara bé, i si ens decantem pel cava per gaudir d'un bon pernil? Casen el cava i el pernil? Doncs la resposta és un sí rotund, el seu sabor inconfusible i les seves particularitats harmonitzen perfectament. I aquesta parella cada cop està més de moda. Combinar cava i pernil et permet acabar un aperitiu brindant, brindant com en les grans ocasions. I ara, cal celebrar que arriba l'estiu i que tenim temps per viatjar i fer tot el que ens agrada. 

La principal virtut de la unió entre pernil i cava es troba en els matisos que creen al paladar aquests dos productes gastronòmics. Així doncs, són fonamentals les aromes del cava i els sabors que caracteritzen els vins escumosos. A més, cal sumar-hi el bombolleig únic del cava i l'acidesa del sabor. Aquests trets característics equilibren el paladar un cop degustat el pernil, tot preparant-lo per a la propera porció d'aquest producte tan exquisit.

La principal virtut de la combinació de pernil i cava són els matisos que creen al paladar

Àpat   pexels   Ron Lach

El meló amb pernil és un plat típic d'estiu molt refrescant / Foto: Pexels

La cadena de supermercats Bonpreu i Esclat, sabedora del gran potencial del maridatge entre cava i pernil, ofereix del 14 al 27 de juny un lot de sis ampolles Cava Gran Rva Meritum Brut Nature i una peça de pernil serrà Navidul de 7,5 kg per 69,99 €. 

Una combinació insuperable

Certament, el cava brut i el cava brut nature són els escumosos idonis per acompanyar el pernil, tot i que, si es vol filar prim, també es pot tenir en compte el tipus de raïm usat i el temps de repòs.

Val a dir que, per norma general, el cava que millor marida és aquell que potencia el gust del pernil. I els que ho poden fer són aquells que contenen menor quantitat de sucres afegits. Pel que fa al pernil, es pot optar per la categoria que es prefereixi, però un bon pernil serrà és una grandíssima opció si el que es vol és consumir un producte de qualitat a bon preu.  

El cava brut i el cava brut nature són els escumosos idonis per acompanyar el pernil

El cava mai no pot faltar a les celebracions, però ara tampoc no faltarà el pernil. Per brindar amb alegria tot allò que ens dona la vida o, simplement, per assaborir un moment de tranquil·litat, tot assaborint els matisos del cava i el pernil.

Sens dubte, el cava és un element imprescindible a moltes celebracions com també ho és el pernil, però ara, amb la nova oferta de Bonpreu i Esclat pots gaudir del pernil i del cava també durant el teu dia a dia.