L’expert en governança Carles Agustí destaca la importància que la sostenibilitat, l’ús de les dades, el govern obert i els Objectius de Desenvolupament Sostenible tindran en l’escenari empresarial post-covid. “Estem en el trànsit entre que la governança deixin de ser només unes bones pràctiques per convertir-se en una transformació global”.

La governança s’incorpora també enguany als Premis Talent Cambra, i segons l’expert està justificada la seva presència “La governança és avui innovació, i la innovació va de la mà del talent. És moment també de reconèixer-la”.

Agustí, un dels 50 consultors en governança més destacats a nivell internacional, defineix el concepte com a “model de com una empresa, institució o associació es gestiona internament i en relació als seus treballadors o ciutadans”, i destaca el paper que aquests darrers tindran en la gestió ordinària de la societat, com ja té lloc a través de les experiències de Govern Obert, que ell mateix dissenyà a l’Ajuntament de Barcelona.

Agustí destaca que la revolució ja havia començat abans, amb una “crisi política, la desconfiança de la població vers el sector públic, que ha obligat a la política a regenerar-se”. I destaca el cas de les polítiques “smartcities, que no és només una tecnologia posada al dia per a la gestió d’empreses i governs, si no especialment dirigida a la millora del dia a dia del benestar dels ciutadans”:

Segons l’expert, els Objectius del Desenvolupament Sostenible és “probablement, el primer projecte que les Nacions Unides té èxit a nivell planetari i comença a haver lleis i directives en aquesta línia”. Al mateix temps, posa en valor l’ús de les dades que “fins ara guardàvem a un calaix o a una carpeta de l’ordinador i que no usàvem mai més, i ara sabem que tenen un valor immens, per al futur de les empreses o governs, i per a la predicció”. Respecte al ús fraudulent d’aquestes dades és cautelós , “tota moneda té dues cares. Però l’ús de les dades i la protecció de les dades està anant de la mà”:

Finalment es mostra convençut que la crisi del Covid19 ha estat un impuls a la conscienciació sobre sostenibilitat que ja ve de lluny , i cal “dur a terme ara més que mai polítiques de medi ambient i sostenibilitat”, perquè com conclou “sostenibilitat i ecologia també són governança global”.

La campanya #joimpulsotalent permet fer aportacions econòmiques per apadrinar talent d'una forma molt senzilla, ara i aquí.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat