Aquest dijous, 21 de juliol, és el Dia Mundial del Gaspatxo. Sens dubte, el que és el plat estrella de l'estiu, és l'opció ideal per cuidar-se i combatre la calor. És una sopa molt refrescant, amb un alt contingut de vitamines i que ajuda a la hidratació. No dubtis a consumir-lo perquè té molts beneficis. I és que, en els pics de més calor, necessitem aliments que ens hidratin i que siguin sans. Doncs bé, el gaspatxo és un gran aliat perquè ens aporta grans quantitats d'aigua i sals minerals. A més, té un alt contingut en fibra, fet que ens ajuda a expulsar les toxines del nostre cos que no són beneficioses per al bon funcionament del nostre organisme.

El gaspatxo s'ha convertit en el plat estrella de l'estiu i Bonpreu i Esclat el tenen a 4,45€ dues unitats

Les altes temperatures poden alterar el nostre sistema arterial. Així, ens pot pujar o baixar la pressió. De fet, no és estrany que, en plena onada de calor, algú pateixi una baixada de tensió per un cop de calor. Un dels beneficis de beure gaspatxo a l'estiu és que, gràcies a les grans quantitats d'aigua i oli d'oliva, aconseguim regular la nostra pressió arterial per minimitzar riscos a l'hora de passar calor. 

Doncs bé, per celebrar el Dia Mundial del Gaspatxo, Bonpreu i Esclat té una gran oferta de gaspatxo fins a l'1 d'agost. Dues unitats de gaspatxo de la marca pròpia de Bonpreu i Esclat, Terra i Tast, d’un litre cadascuna, a 4.45€. A més, no oblidem que aquest el podem acompanyar del que vulguem, hi ha qui hi posa pernil, d'altres ceba, cogombre, crostons i fins i tot els més atrevits, se'l mengen amb trossos de meló. 

Gaspatxo   Sara Dubler  unsplash

Un plat de gaspatxo / Foto: Sara Dubler - Unsplash

El gaspatxo ajuda a controlar el pes

Certament, a l'estiu costa no excedir-se amb el menjar. Sovint, fem grans dinars i sopars. Ara bé, si el que vols és cuidar-te i alhora gaudir, el gaspatxo és un gran recurs.  I és que té un alt contingut en nutrients, però alhora és molt baix en calories. Això ens ajudarà a expulsar l'excés de toxines que té el nostre cos i a sentir-nos menys inflats, però sense renunciar a alimentar-nos com cal.

Bonpreu i Esclat té una gran oferta de gaspatxo de dues unitats fins a l'1 d'agost per 4.45€

El gaspatxo és un dels plats vegetarians més sans que tenim i és molt recomanable tant per a infants com per a persones grans. 

El gaspatxo perllonga el bronzejat

Una cosa que potser no sabies és que el gaspatxo ajuda a mantenir el bronzejat. Doncs sí. El gaspatxo, gràcies a les seves hortalisses amb gran contingut de carotens (pebrots, cogombre, tomàquet, etc.), fa que el nostre sistema activi la melanina de la nostra pell. Això ajuda a perllongar el bronzejat i també a protegir la pell quan l'exposem al sol, tot evitant taques i arrugues.

Gaspatxo / Bonpreu i Esclat
Plat de gaspatxo/ Pexels

Ara que ja coneixes totes les virtuts de prendre gaspatxo, ja estàs preparat per gaudir d'un estiu sa i saludable. I el de Bonpreu i Esclat és deliciós i et farà sentir bé.