La invasió russa d'Ucraïna ha provocat una crisi humanitària que s'agreuja dia rere dia. I és que, a mesura que els bombardejos i els enfrontaments se succeeixen, la quantitat de refugiats ucraïnesos que fuig de la guerra es multiplica. N'és prova el fet que, segons l'ONU, en només una setmana de guerra les persones que s'han vist obligades a abandonar el seu país ja ha superat el milió. La majoria d'ells són nens, dones i ancians. "En només set dies hem estat testimonis de l'èxode d'un milió de refugiats d'Ucraïna a països veïns", ha comunicat l'alt comissionat de l'ONU per als refugiats (ACNUR), Filippo Grandi.

La invasió russa d'Ucraïna ha provocat una crisi humanitària que s'agreuja dia rere dia

Milers de persones s'aglutinen a les estacions de tren dels països fronterers amb l'oest i el sud d'Ucraïna. Les famílies, escapçades per l'ordre governamental ucraïnesa que obliga als homes de 18 a 60 anys a romandre al país per lluitar, fugen de la guerra amb l'esperança que el conflicte bèl·lic s'acabi com més aviat millor. Així, l'èxode massiu d'ucraïnesos desemboca a la frontera amb Polònia, tot i que també n'hi ha que opten per Moldàvia, Hongria, Romania o Eslovàquia o República Txeca.

Davant del drama humanitari, Bonpreu i Esclat ha decidit dedicar els diners de l’arrodoniment solidari de Worldcoo del mes de març als refugiats ucraïnesos per mitjà de la Creu Roja. L'arrodoniment solidari permet als clients i clientes dels establiments Bonpreu i Esclat completar la compra en benefici de causes socials.

La iniciativa pretén, de forma voluntària, complementar l'import de les compres realitzades amb targeta de crèdit o dèbit i realitzar microdonacions per col·laborar amb diferents entitats socials cada mes. Així doncs, durant el mes de març, a través de la Creu Roja, els fons recaptats aniran destinats a proporcionar refugi, articles d’ajuda bàsica i subministraments mèdics a les persones desplaçades.

Bonpreu i Esclat ha decidit dedicar els diners de l’arrodoniment solidari del mes de març als refugiats ucraïnesos

Certament, la intensificació i extensió del conflicte a Ucraïna ha provocat que milers de persones hagin hagut d'abandonar el país en els últims dies. Concretament, segons l’ONU, es calcula que més d’1 milió de persones s’han desplaçat als països veïns des del 24 de febrer. En aquest context, el Moviment Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja està assistint la població afectada pel conflicte tant a territori ucraïnès com als països limítrofs on estan arribant les persones refugiades. 

Com funciona l'arrodoniment solidari?

En totes les compres superiors a 5€ realitzades amb targeta de crèdit o dèbit, abans de confirmar el pagament, el datàfon oferirà automàticament la possibilitat d’arrodonir la quantitat total de l’import de la compra, amb una donació mínima de 0.10€. L’import proposat de la donació dependrà de l’import total. Si el total de la compra és d’entre 5€ i 100€, se suggerirà arrodonir fins a la següent fracció de 0.10€. Si el total de la compra és superior a 100€, es podrà arrodonir fins a la següent fracció de 0.50€.

Amb l'arrodoniment solidari, el Grup Bon Preu vol posar a l’abast de tots els seus clients i clientes els mitjans per ajudar les persones afectades per aquesta situació.