César González-Bueno, el conseller delegat de Banc Sabadell, ha lliurat un xec de 500.000 euros a Creu Roja per ajudar famílies refugiades ucraïneses. Una ajuda que l'entitat ha posat en marxa a més d'una campanya solidària dirigida als empleats i clients en la qual el banc col·laborarà aportant a la Creu Roja el mateix import que s'hagi recaptat a través de les aportacions particulars, fins a contribuir amb fins a 1.500.000 euros. "És emocionant el suport als refugiats ucraïnesos al nostre país i veure a gent treballar en aquestes accions solidàries, això ens fa sentir una mica millor", relatava el mateix conseller delegat.

Unes paraules que complementava Josep Quitet, president de Creu Roja Catalunya; "volem fer un acompanyament en aquestes famílies que provenen d'Ucraïna, per tal d'ajudar-los, acompanyar-los i fer-los un seguiment durant un temps". Una situació complexa que avui dia encara es viu i que ha portat a més de 4 milions de persones a fugir del seu país per por a perdre la vida. 

gente espera para abordar el tren de evacuación que se dirige al oeste de Ucrania, en la estación ferroviaria de Kharkiv, invasión Rusia Ucrania - Foto: Roman Pilipey / Efe
Ucraïnesos esperant el tren per fugir cap a l'oest d'Ucraïna - Foto: Roman Pilipey / Efe

Aquesta aportació a Creu Roja ha tingut lloc durant l'acte de lliurament dels ‘aces’ solidaris de l’Open Banc Sabadell – Trofeu Conde de Godó, en els quals Banc Sabadell ha lliurat a la Fundació Benito Menni, Fundació Tennis Barcelona i KickOutPlastic els diners corresponents dels aces o punts directes de servei registrats fins ara al Barcelona Open Banc Sabadell. En total, s'han recaptat 21.000 euros, per la qual cosa cada entitat ha rebut 7.000 euros amb l'objectiu de donar suport al dret a la salut mental en països desfavorits, a ajudar al fet que joves en risc d'exclusió social puguin gaudir de classes setmanals de tennis solidari i per fer visible la lluita per un món lliure de plàstics. En aquest sentit, César González-Bueno ha destacat que amb aquesta iniciativa solidària “Banc Sabadell vol posar el seu granet de sorra de reconeixement per als qui es bolquen a ajudar els altres de forma tan enfocada i dedicada com fan aquestes tres entitats”.

Més de 40 organitzacions s'han beneficiat dels Aces Solidaris des del 2008, iniciativa que porta acumulats més de 320.000 euros 

Lliurament ajuda Creu Roja & Aces solidaris - BANC SABADELL
Entitats beneficiàries dels Aces Solidaris 2022

Fundació Benito Menni

La Fundació Benito Menni, promoguda per les Germanes Hospitalàries, treballa en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament. És una ONG que vol garantir el dret a la salut mental en països desfavorits.

Fundació Tennis Barcelona

La Fundació Tennis Barcelona va néixer en 2019. En l'actualitat, el programa Tennis amb Valors es duu a terme coordinadament amb Càritas i permet que nens, nenes i joves en risc d'exclusió social puguin gaudir de classes setmanals de tennis solidari. La Fundació aporta els materials, monitors i un berenar saludable.

KickOutPlastic

Impulsat pel poder mediàtic d'esportistes, celebrities i influencers, Kick Out Plastic és una organització internacional sense ànim de lucre que lluita per un món lliure de plàstics d'un sol ús i problemes mediambientals