El batec vinícola se sent amb força per tots els racons de l'Alt Penedès: en la parra, en la seva gent, en la terra rica i en el clima adient per a una bona collita. Aquesta comarca és el cor de la DO Penedès, indispensable a la majoria de cellers. La denominació d'origen inclou la zona de més producció de tot Catalunya, amb més de 25.000 hectàrees de vinya que s'estenen en una verdor arrenglerada. Ja a l'època dels romans, els vins de la DO Penedès eren apreciats a tot l'Imperi, i s'exportaven a la Gàl·lia, a la Britània i, fins i tot, a Mauritània, aprofitant la Via Augusta. Aquest reconeixement internacional ha perdurat fins a l'actualitat: un terç de la producció es consumeix a l'estranger.

El vi ha traçat un pont invisible que uneix la comarca de l'Alt Penedès amb la del Bages. Salvaguardada per la muntanya de Montserrat, el Bages és una zona de gran tradició vinícola. Ja en el segle X, els monjos del monestir de Sant Benet de Bages produïen un vi amb caràcter propi. Després de la plaga de fil·loxera, que va afectar la majoria de vinyes catalanes a finals del segle XIX, aquesta indústria va tornar a agafar impuls al segle XX amb la creació del Celler Cooperatiu d'Artés

Us proposem una ruta per captar l'essència d'aquestes terres, per retenir els seus colors, conèixer la seva aroma i endur-vos de record el seu gust inoblidable.

Comenceu la visita guiada la fàbrica de xocolates Simón Coll,  amb 175 anys d'història a l’esquena. Darrere la marca centenària s'hi amaga un procés de qualitat estricte amb la selecció minuciosa de les faves de cacau de diferents orígens i una elaboració íntegra de la xocolata. L'oferta és variada: Cacau d'Àfrica, de Ghana pel seu sabor potent i uniforme i d'Amèrica, els aromàtics cacaus d'Equador. El millor cacau d'aquestes terres llunyanes treballat amb l'ofici i el tacte propis de la regió.

Autor fotografia: Félix Lorenzo

Trobareu tota la informació per a la visita guiada aquí 

Prosseguim ara amb vins per jugar amb els contrastos subtils de la xocolata i els tanins. Visitareu Albet i Noya, un celler que elabora vins i caves ecològics a més de dedicar-se a la recuperació de varietats de raïms gairebé desaparegudes. Tot un descobriment d'arqueologia degustativa! El bon fer, juntament amb un procés lliure de qualsevol químic, només pot dur a una sola cosa: un gran producte que podreu degustar a l’acabar la visita.

Autor fotografia: Tina Bagué

Trobareu tota la informació aquí

Si voleu anar més enllà de les sensacions i aprofundir en la cultura del cava del Penedès, us proposem una visita al Centre d'Interpretació del Cava Fassina, a Sant Sadurní d'Anoia. Ubicat en una destil·leria d'esperit de vi construïda l'any 1814, l'actual Centre d'Interpretació del Cava ofereix 1.200 metres quadrats de recorregut pel món del cava. Els orígens, la història, el procés d'elaboració, l'art de viure i l'esperit de celebració.

Trobareu tota la informació aquí

Podeu arrodonir la proposta didàctica amb la visita al Vinseum, un espai pensat perquè els visitants visquin i experimentin la cultura del vi i tot allò que l'envolta. Aquí descobrireu el caràcter d'aquest territori que des de fa segles ha centrat la seva activitat en la viticultura.

Autor fotografia: Félix Lorenzo

Tota la informació, aquí

Ja per descansar - però no per deixar de gaudir i experimentar- us convidem a acabar el dia amb una estada a l'Hotel Gastronòmic Mas Tinell (Vilafranca del Penedès). 5 estrelles, 12 habitacions exclusives amb boniques vistes, completament personalitzades. Així mateix - no oblidem on som- també disposareu d'un espai gastronòmic – 'wine bar' amb cuina de mercat i de proximitat ('Slow Food').

Autor fotografia: Marc Castellet

Trobareu tota la informació aquí

Imponent, majestuosa i reconeixible per tots els catalans: Montserrat. Una parada obligatòria. La visita a Montserrat i a les caves Codorníu, dos dels llocs més populars de Catalunya es combinen en aquest pack que comença i acaba a Barcelona. Visiteu les caves Codorníu, a la regió del Penedès, i descobriu el santuari de Montserrat. Un combinat d'aquests dos imprescindibles: l'espiritualitat i l'ofici tradicional. L'Itinerari, traçat per la comoditat del visitant, surt de Barcelona i us porta a conèixer les Caves Codorníu per després anar cap a Montserrat, on un cop acabada la visita al Monestir, podreu gaudir de temps lliure per esmorzar abans de tornar cap a Barcelona.

Autor fotografia: Felipe J. Alcoceba

Trobareu tota la informació sobre la vista combinada, aquí

No n'heu tingut prou recorrent a peu, cotxe o autobús el Penedès? Us proposem sobrevolar les vinyes del Celler Abadal (Manresa) (DO Bages): Aprofitant la visita a Montserrat després us conviden a pujar a un ultralleuger per recórrer des de l'aire les vinyes i els bonics paratges del Bages. Trenta minuts de vol per descobrir a vista d'ocell el territori vinícola del Bages, les seves diferents poblacions, i la cara nord de la muntanya de Montserrat.

Autor fotografia: Celler Abadal

L'activitat es pot completar amb un dinar en algun dels 22 restaurants del Col·lectiu de Cuina Fogons Gastronòmics del Bages.

Bon profit!

Trobareu tota la informació sobre la vista aquí

Fotografia de portada: Lluis Carro

Contingut realitzat amb la informació de l'Agència Catalana de Turisme