A ningú no li amarga un dolç. I si es tracta d'una recepta que a més de saborosa és fitnes, millor que millor. És per això que sempre busquem noves receptes que puguem preparar per a mitja tard, mig matí... i que alhora que ens sadolla, no ens separa d'una dieta sana. En el cas del pa de pessic de taronja i nous, és dels més famosos per la seva facilitat de preparació i per com de increïblement esponjós queda, això sí, hi ha unes modificacions a la recepta tradicional perquè sigui més saludable, per fer el pa de pessic de taronja i nous fit, preservant tot el bo que té l'original, és a dir, la gran aroma i l'esponjositat amb què queda, que ho fa deliciosament irresistible per a qualsevol moment del dia.

Ingredients perquè sigui una recepta saludable, com els dàtils

Hem canviat la farina tradicional per farina d'espelta integral, el sucre pels dàtils i l'oli comú per oli de coco, del qual ja parlem en aquest article. A més, que no és un pa de pessic amb gust de llimona com se sol fer, sinó que és un pa de pessic amb taronja.

Ingredients per fer el pa de pessic:

  • 1 iogurt natural sense lactosa
  • 3 mesures farina d'espelta integral
  • 1 ou sencer
  • 100 ml de clares d'ou
  • 50 ml de llet d'espelta
  • 8 dàtils desossats
  • 50 g d'oli de coco
  • 1 sobre de llevat (maicena)
  • 1 taronja
  • Un grapat de nous

pa de pessic

Pa de pessic de taronja i nous

La preparació serà la següent:

1 - Posar en remull els dàtils 2 hores abans o des de la nit anterior perquè s'estovin.

2.- Preescalfar el forn a 180 graus, calor a dalt i a baix.

3.- Separem el rovell de la clara i batem totes les clares juntes a velocitat elevada fins a punt de neu. Reservem.

4.- Batem el rovell de l'ou en un recipient gran i incorporem el iogurt. Reservar.

5.- Triturem els dàtils amb un rajolí d'aigua fins a fer un puré.

6.- Mesurem les 3 mesures de farina amb el gotet del iogurt.

7.- L'oli de coco no fa falta que estigui líquid, és més, ara amb aquest fred es conserva sòlid.

8.- Incorporem la llet, els dàtils, l'oli de coco, la farina i el llevat (en aquest ordre, per evitar el contacte del llevat amb els líquids) al recipient on tenim el rovell i el iogurt i removem amb una vareta.

9.- Ratllem la pell de la taronja sense arribar a la part blanca(amarga), la pelem i triturem i la incorporem a la barreja. Remoure.

10.- Llancem un grapat de nous.

11.- Finalment, afegim les clares i removem amb moviments envoltants.

12.- Abocar en un motllo i enfornar durant 50 minuts, comprovar amb un escuradents que aquest surti sec.