El sopar és una de la menjades que més se subestimen i a les que menys atenció li prestem, segurament pel cansament acumulat durant tot el dia. El camí ràpid per a molts és el cereal amb llet, però aquesta pot no ser la millor opció per al teu sopar en el cas que estiguis buscant aprimar-te o simplement controlar el teu pes.

El lloc Healthline recomana no abusar d'aquest tipus d'aliments perquè poden ser menjades extra que no requereix l'organisme, la qual cosa es tradueix en un excés de calories, mateixes que es tornen reserves de greix, i amb el pas dels dies i el costum, això et farà pujar de pes.

Diversos cereals aptes per a la nit

En contrapart, un estudi realitzat per investigadors de la Universitat de l'Estat de Wayne a Detroit, assenyala que si se sopa cereal 90 minuts abans de dormir, pot contribuir al control del pes, sempre que siguin de gra sencer, però si són dels comercials de caixa, la qual cosa faràs en omplir-te de sucre.

cereal

Civada, una opció de cereal per a la nit

En cas que no tinguis cereal sencer, també pots consumir civada, la quin és una font important de fibra i de melatonina, la qual cosa et pot ajudar a dormir millor. A grans trets, aquests són alguns dels cereals sans que podem incloure en la nostra dieta, també a la nit:

Civada

Encara que per a alguns és un gran descobriment, per a molts d'altres encara és una gran desconeguda. Els flocs de civada són pràctics, deliciosos i molt nutritius. Els seus beneficis per a la salut són incomptables. Entre ells, controla la pressió arterial, regula el trànsit intestinal i redueix el colesterol "dolent" (LDL).

  • Una de les maneres més habituals de prendre-la és preparant un porridge per esmorzar. Pots afegir-li plàtan, poma, passes i empolvorar una miqueta de canyella. T'encantarà.

Sègol

Alguns estudis han demostrat l'eficàcia de prendre'n dos o tres llesques diàries de pa de sègol per reduir el risc de malalties coronàries.

  • La seva farina combina de meravella amb les d'altres cereals, i proporciona una base molt saborosa per preparar biscotes, galetes, creps...

Espelta

És una varietat de blat el consum de la qual no para de créixer d'algun temps ençà. I és que proliferen els estudis que asseguren que la seva ingesta està relacionada amb importants beneficis per a la salut com la reducció dels riscos cardiovasculars o l'enfortiment del sistema immunitari.

  • Encara que és més pobre en gluten que els blats que s'utilitzen normalment per fer el pa, l'espelta és un aliment prohibit per als celíacs.

En resum, algunes opcions per als que vulguin prendre cereals per les nits però sense excedir-nos en el consum de sucre.