L'anomenat com a "entrenament invisible" fa referència els que mengem després d'un entrenament. I és que el que mengem així com el descans formen part primordial dels resultats que anem a aconseguir fruit de la nostra constància. En el cas d'entrenar a la tarda, una hora molt habitual per a molta gent, el nostre sopar serà molt important a l'hora aprofitar tot el desgast així com recuperar els nostres músculs.

Un entrenament dur de força, de resistència o combinat, consumeix bàsicament glucogen que tenim guardat a músculs i fetge. A més intensitat de la sessió que hàgim fet, menys greixos s'utilitzen durant la mateixa perquè l'obtenció d'energia mitjançant l'esmentat glucogen és més ràpida i eficaç per als exercicis més intensos.

Sopars amb sabor i saludable

Reposar els magatzems és una de les prioritats a tenir en compte a l'hora de triar els aliments del nostre sopar si hem entrenat a la tarda. Per solucionar aquesta necessitat hem de prioritzar aliments rics en hidrats de carboni. L'ha d'acompanyar també una quantitat important de proteïna per evitar la pèrdua de massa muscular i/o augmentar-la. Tanmateix, som molts els que ens resignem que un sopar sa sigui incompatible amb un sopar saborós, amb el que hem volgut compartir una recepta d'una pizza fitnes, a la qual cosa podem afegir-lo i treure'l alguns toppings, però que amb una base proteica ens servirà com a aliada perfecta postentrenament.

pizza

La pizza pot ser un aliat en el nostre pla fitnes

La preparació d'aquesta recepta és més senzilla que la d'una pizza clàssica. No haurem d'estar pendents de quantitats de farina, ni llevat, ni perdre el temps esperant que la massa reposi. No només busquem una recepta sana, sinó també ràpida de fer i de consumir. I a més, sense farines refinades ni altres productes de l'estil.

Per a una persona, aquests són els ingredients:

  • 100 g de pit de pollastre
  • 1 ou
  • Sal
  • Una mica d'orenga o romaní
  • 2 tomàquets madurs
  • Salsa picant i bbq 0% sucres (opcional)
  • Formatge light
  • Olives negres
  • 1 pebrot vermell

I la preparació és la següent:

  • Tallem el pit a trossos petits i la posem a la batedora juntament amb l'ou, romaní i la sal. Batem fins que quedi una massa homogènia.
  • A la safata per a forn, posem paper vegetal i aboquem la barreja. Escampem la barreja en la forma que desitgem i deixant-la el més fina possible.
  • Posem la massa durant uns 10-12 minuts al forn, que prèviament estarà escalfat.
  • En una paella amb una mica d'oli, posem els tomàquets pelats i trossejats. Esperem que s'evapori l'aigua que contenen i retirem.
  • Traiem la massa del forn i li donem la volta. Posem el tomàquet per sobre com a base de la massa. Si volem un sabor diferent podem afegir-li salsa bbq 0% sucres o salsa picant. Posem també el formatge, les olives i els pebrots. Tornem a posar-la al forn durant uns 15 min, vigilant que no se'ns cremi. Evidentment, aquí podem utilitzar altres ingredients que ens agradi. Però recorda que és una pizza fitnes!
  • Una vegada que la tinguem llesta, li podem afegir una miqueta d'orenga o romaní, el que ens vingui més de gust.