En els últims dies, estem sentint parlar molt sobre l'oli de gira-sol pel seu preu arran del conflicte que estem vivint a l'est d'Europa. Tots hem sentit parlar dels beneficis de l'oli d'oliva, tanmateix el de gira-sol també té presenta grans beneficis per al nostre organisme i els volem conèixer aprofitant aquest moment tan particular i en el qual és en boca de molts.

Diversos beneficis per al nostre cos

Beneficis cardiovasculars:

L'oli de gira-sol és ric en àcids grassos poliinsaturats, el qual és de molta importància en el correcte funcionament del nostre cor. A més, és beneficiós per al sistema cardiovascular per contenir grans quantitats de turó i àcid fenòlic. Pot arribar a tenir un 80% de greixos monoinsaturats, convertint-se en un dels olis més beneficiosos per a la salut i disminuint la possibilitat de patir malalties cardiovasculars.

A més, la vitamina E actua com a protecció de les nostres cèl·lules i ajuda el bon funcionament dels nostres òrgans.

gira-sol

Oli de gira-sol, diversos beneficis per a la salut

Disminueix el colesterol:

En altres olis amb greixos més saturats, el cos és incapaç de descompondre l'esmentada substància durant la digestió i l'absorció de nutrients. Per això, aquest greix és transportat a diferents parts del cos i es depositen generant el conegut com a colesterol LDL o "colesterol dolent". L'oli de gira-sol és baix en greixos saturats i conté fito esterols, un component que bloqueja l'absorció de colesterol als intestins alhora que protegeix al cor. D'aquesta forma, ajuda a reduir els nivells de colesterol total i triglicèrids a la sang.

És antioxidant, repara el cos i ajuda la regeneració cel·lular:

Un altre dels beneficis de l'oli de gira-sol és el seu alt contingut en vitamina E, un gran antioxidant que protegeix dels radicals lliures que causen càncer en fer malbé les nostres cèl·lules i sistema immunològic. En aquesta mateixa línia, és important destacar el seu paper protector contra els rajos UVA.

Gran aliat de la pell:

Finalment, volem destacar que té grans propietats emol·lients que ajuden la pell a retenir la humitat. A més, actua com a pel·lícula protectora reduint la probabilitat d'infeccions o grans en un 14%. A més, és ric en vitamines A, C i D i en carotenoides i ceres que són eficaces contra la lluita de l'acne. En ser un oli lleuger i no gras, la pell l'absorbeix sense obstruir els porus. És ara quan la vitamina E actua de nou com a antioxidant i es desfà dels bacteris causants dels grans.

També és un gran aliat de la pell seca ja que millora la capacitat de retenir la hidratació. Si es combinés amb Oli d'Oliva Verge Extra de qualitat és eficaç per eliminar cèl·lules mortes i impureses.

 

D'altra banda, l'oli de gira-sol té moltes proteïnes vitals per a la construcció i reparació de teixits.