El kuzu, també anomenat a molts països kudzu, és un aliment i un remei natural originari de la medicina tradicional xinesa, on se'l coneix com a gé gēn i és una de les seves plantes més fonamentals a l'hora d'elaborar remeis casolans. De fet, el seu ús ha provat tenir multitud de propietats beneficioses, especialment en el tractament de les síndromes d'abstinència, com en les addiccions a l'alcohol i al tabac, de l'ansietat i de les afeccions intestinals, entre altres aspectes. Si vols saber-ne més, aquest article t'interessarà.

Molts beneficis de la medicina tradicional xinesa

Què és el kuzu?

La paraula kuzu o kudzu s'utilitza en realitat tant per designar el producte utilitzat en la medicina tradicional oriental o xinesa i en la cuina xinesa i japonesa, com a la planta de la que s'extreu, la Pueraria muntava

Propietats i beneficis del kuzu

Aquestes són les principals propietats i beneficis del kuzu o kudzu si comences a integrar-lo a la teva dieta:

  • La més destacable d'elles és el seu alt contingut en isoflavones, concretament en puerarina. Gràcies a aquestes, resulta un excel·lent regulador intestinal, que ajuda a regenerar la flora intestinal i a cuidar els intestins. Tant si es pateix de restrenyiment com de diarrea o altres alteracions d'aquest tipus, el consum de kuzu pot ajudar a combatre el problema.
  • També gràcies a les isoflavones, s'ha utilitzat tradicionalment també per pal·liar els efectes de la menopausa i per regular alguns problemes menstruals, ja que estimula l'activitat estrogènica.
  • A més, resulta també de provada eficàcia contra la cefalea en carrassos, migranyes, vertígens i mals de cap, així com per millorar els acúfens.
  • En orient s'ha utilitzat habitualment per reduir el consum de l'alcohol i fins i tot per tractar les ressaques, encara que en aquest últim cas està desaconsellat per l'acumulació d'acetaldehído que provoca, i pot utilitzar-se també per tractar l'addicció al tabac.
  • Resulta un aliment alcalí i molt energètic, capaç d'aportar vigor i vitalitat en els casos de fatiga o cansament crònic.
  • Pel seu alt contingut en daidzeina, un potent antiinflamatori i antimacrobià, resulta també d'ajuda en els casos de febre i estats gripals, ajudant a combatre la malaltia i pal·liant en part els seus símptomes.
  • Finalment, resulta a més molt útil com a ansiolític, de marcats efectes relaxants i adequat contra l'insomni nerviós.

kuzu

Kuzu, un aliment molt complet

Com puc prendre kuzu?

Quan s'adquireix en forma de càpsules, l'habitual és que es prengui una càpsula tres vegades al dia, aproximadament cada 8 hores, com a màxim. També és possible adquirir-lo en forma pastilles premsades o de pols, més utilitzada culinàriament per a brous i guisats.

Per fer el preparat de kudzu aquests passos són els que hem de seguir:

  1. Agafa la pols o esclafa una pastilla per formar pols amb ella.
  2. Amb una cullerada petita per mitja tassa d'aigua és suficient, i l'ideal és afegir primer la pols i després afegir a poc a poc l'aigua mentre removem, evitant així que es formin grumolls en el midó.
  3. Després de barrejar-lo bé, col·loca el foc i posa'l a bullir durant uns dos minuts, a foc suau, fins que guanyi espessor, moment en què es pot prendre. Pres així, la dosi diària recomanada de kuzu és d'entre dos i tres vegades al dia, sent molt indicat que la primera d'elles sigui en dejú, especialment en cas de problemes intestinals.