Quant beure'n mentre practiquem esport és sempre objecte de discussió. Vols saber quina és la quantitat més encertada d'hidratació?

L'aigua és un element essencial del nostre organisme. N'hi ha prou amb pensar que dels 10 als 18 anys, més del 60% del cos humà està constituït per aigua. Un percentatge que gradualment disminueix amb el temps, assolint el 50% després dels 60 anys.

L'aigua s''introdueix' en l'organisme a través de les begudes i els aliments. Per exemple amb fruites, com la síndria, que té un alt contingut hídric. En canvi s'elimina mitjançant de la diüresi, l'expiració, l'eliminació contínua d'aigua per la transpiració cutània, la suor o els excrements.

La hidratació és clau durant l'entrenament

Quant beure'n: la funció de l'aigua

Però, quin l'és la funció de l'aigua al nostre cos? L'aigua, a més de satisfer la set sense aportar mes calories afegides, exerceix una funció fonamental en el metabolisme. Així com en les funcions digestives i renals.

Hidratación
Hidratació

Permet al cos cremar els greixos d'una manera més eficaç, contrasta la retenció de líquids. Restablint un correcte equilibri dels fluids. També ajuda a mantenir to i eficiència dels músculs i contribueix a hidratar la pell. En definitiva, beure prou aigua forma part d'uns hàbits de vida saludables que pots adquirir amb aquests consells.

Quanta aigua que hauríem d'assumir quotidianament?

Uns 2-2,5 litres, comprensius de l'entrada amb els aliments. Però aquesta dada ha de ser adequada en funció d'alguns paràmetres depenent de l'activitat física, el pes i la temperatura corpòria. Fins i tot de les condicions climàtiques.

Si practiquem esport de manera intensiva una correcta hidratació és absolutament essencial. L'entrenament es pot dividir en 3 fases: l'escalfament, la veritable activitat física i la recuperació. Encara així, és important no excedir-se, o podria provocar hiponatrèmia i, amb això, fins i tot la mort.

En la primera fase cal escalfar la temperatura del cos al voltant dels 42°C, de manera que les reaccions bioquímiques puguin ajudar el treball muscular. Un procés que necessita la ingesta d'aigua. Serà suficient mig litre en els 15 minuts precedents en començar de la pràctica esportiva.

La deshidratació en l'esport

Durant l'entrenament, la hidratació és molt important. Si perdrem amb la suor l'1-2% mes o menys del pes corporal, la nostra capacitat de realitzar l'exercici físic pot reduir del 20%. Provocant una alteració de la nostra capacitat de coordinació del moviment.

Aquest és un element que no es pot subestimar, ja que la deshidratació oculta pot causar accidents durant l'esport. De fet, la pèrdua d'aigua determina una reducció de la capacitat cognitiva i de la concentració. Per això, abans de començar una estirada de bessons com aquest, t'hauries de plantejar hidratar-te després d'una carrera.

Per això, durant l'entrenament al gimnàs caldria beure 1-1,5 litres d'aigua (depenent de la intensitat). Amb continuïtat i una petita quantitat, sense arribar a la sensació de set. Igual que si es tracta de running, que a més t'aportarà tots aquests beneficis.

El tipus d'aigua mes adequat per reintegrar els líquids perduts amb la suor és una aigua que contingui calci i magnesi