Una de les millors fruites per menjar a l'estiu és la síndria, que a més de ser molt refrescant, conté moltes propietats per a la salut. Ajunto el meló, pertany a la família botànica Cucurbitaceae i ambdós són molt beneficiosos per a l'organisme.

Encara que alguns individus pensen que aquesta deliciosa fruita només conté aigua i sucre, la síndria té gran quantitat de nutrients i proporciona moltes vitamines, minerals i antioxidants. Aquesta fruita és un aliment molt saludable i té una baixa quantitat de calories.

Una fruita ideal per perdre pes

Les síndries i el període estival van de la mà. La seva qualitat refrescant i el seu sabor dolç ajuden a combatre la calor, i per a aquells que desitgen perdre pes, aquesta fruita són unes postres molt saboroses que no et fan sentir culpables quan te la menges.

sandia

Síndria: color i beneficis

Propietats i beneficis de la síndria

Existeixen diferents tipus de síndria, algunes de més grans, altres de menys arrodonides i altres sense les ratlles que les caracteritzen. Independentment del tipus de síndria que es consumeixi, totes són altament saludables.

Però... quines són les propietats de la síndria? En les següents línies et presentem alguns dels beneficis per a la salut de la síndria.

1. Hidrata

La síndria s'associa a l'estiu i no és estranya, ja que és un aliment amb gran contingut en aigua, el 92% de la seva composició, i conté importants electròlits. Pot menjar-se en qualsevol moment i és un "snack" ideal per prendre qualsevol hora. Sí a més la deixem a la nevera, serà no només deliciosa, sinó que serà molt refrescant. Quan s'apropa l'època estival la síndria es converteix en un aliment molt desitjable.

2. Millora el sistema immunològic i prevé de danys mòbils

Aquesta fruita és rica en vitamina C, que és essencial per al nostre sistema immunològic i, per tant, protegeix el nostre cos i ens ajuda a combatre, per exemple, els refredats. Així mateix, manté l'equilibri redox de les cèl·lules i les protegeix d'espècies reactives a l'oxigen, que danyen les nostres cèl·lules i l'ADN.

3. Cicatritza les ferides cicatrització de ferides

El paper de la vitamina C en la curació de ferides també s'ha observat en nombrosos estudis, ja que és essencial per a la formació de nou teixit connectiu. Els enzims que participen en la formació de col·lagen, és a dir, el component principal de la cicatrització de ferides, és ineficient sense vitamina C. En definitiva, la síndria participa en la curació de les ferides.

4. Millora la salut òssia

La síndria conté licopè, que és especialment important per a la nostra salut òssia. El licopè dietètic, que és present en alguns aliments com la síndria o els tomàquets, redueix l'estrès oxidatiu que normalment disminueix l'activitat d'osteoblastos i osteoclastos, dues cèl·lules òssies involucrades en la patogènesi de l'osteoporosi.

El consum de licopè s'associa ossos més saludables. La síndria també és rica en potassi, que ajuda a retenir el calci al cos, donant com a resultat ossos i articulacions més saludables.