Quan parlem de cafè tots tenim les nostres manies i formes de prendre'l. En despertar, després d'esmorzar, a mig matí, després de menjar. Un o alguns durant el dia. Amb un tipus de llet, sol... Cada vegada són més i més variades les opcions que veiem a l'hora de degustar el cafè. I els estudis més recents ho consideren un hàbit saludable, no hem de patir per això sempre que no estigui contraindicat per alguna particularitat nostra.

El cafè sempre està en boca de molts, mai millor dit. També per als científics, i és que ara una nova revisió ha comprovat que el cafè té un efecte estimulant en alguns processos digestius. Aquest treball, avalat per l'Institut d'Informació Científica sobre el Cafè (ISIC), conclou també que el cafè té un possible efecte protector contra malalties digestives comunes, com els càlculs biliars, així com algunes malalties hepàtiques, amb la qual cosa els beneficis són múltiples.

cafe

El cafè té múltiples beneficis

Un consum moderat de cafè, que l'EFSA ho defineix de 3 a 5 tasses, no genera efectes perjudicials als diferents òrgans del tracte digestiu. És més, de la investigació es desprenen dues àrees d'interès. En primer lloc, l'associació del cafè i la reducció del risc de càlculs biliars, i en segon lloc es relaciona el consum de cafè amb la reducció també del risc de pancreatitis, malgrat que encara es necessita més investigació en aquests camps.

El cafè, un aliment sempre en investigació

Com esmentàvem també, les últimes investigacions defensen que el cafè té un efecte protector contra les malalties hepàtiques, inclòs el carcinoma hepatocelular, que és un dels tipus més comuns de càncer de fetge.

Es pot destacar també que la doctora Astrid Nehlig, directora i investigació emèrita de l'Institut Nacional de Salut i Investigació Mèdica de França (INSERM), afirma que, "en contra d'algunes suposicions, el consum de cafè no està vinculat en general als problemes intestinals o digestius", una opinió que de vegades podem escoltar i a la qual com veiem, les investigacions científiques no donen suport. I per als que pateixin d'estreñinimiento, en alguns casos el cafè té un efecte protector contra malalties digestives tal com aquest, amb la qual cosa és un altre benefici a sumar en el consum de cafè.

Malgrat que el cafè és alguna cosa en contínua investigació pel gran interès que suscita, podem veure que els beneficis d'un consum moderat són molts.