Els últims anys ens han portat una infinitat de paraules noves sobre la nostra nutrició, dietes, i remeis per a diferents objectius. Un d'aquests nous conceptes que ens han inundat és el del dejuni intermitent, que consisteix a centrar els menjars en poc espai del dia, per posteriorment estar moltes hores sense ingerir res.

El dejuni d'aigua pot ser contraproduent

A més, hi ha un altre tipus de dejuni que segurament no és tan popular, però fins i tot més antic i extrem. És el dejuni d'aigua, el qual consisteix a no menjar res, només ingerir aigua durant un temps determinat. Practicar aquest tipus de dejuni, especialment si ho fem durant un llarg temps, pot deixar greument tocada la nostra salut.

aygu

El dejuni d'aigua té riscos

El període de temps sol ser entre 24 i 72 hores, en el que només beuríem aigua. Al seu torn, això se sol fer una vegada a la setmana, el que molts experts cataloguen com a "molt perillós" si ho prolonguem en el temps. Al principi, estar un breu període de temps sense menjar, només bebent aigua, no té perquè comportar riscos, tanmateix si no fem sense supervisió mèdica i reiteradament, sí que pot ser perillós. Especialment si no estem bé de salut.

Per començar, hi ha persones que no haurien de practicar dejuni en cap cas, com aquelles amb diabetis, persones que tenen algun tipus de trastorn alimentari, o els que tinguin problemes digestius. I és que el dejuni d'aigua ens pot portar algunes molèsties com a debilitat, irritabilitat, fatiga o ansietat. És per això que en cas de voler fer un dejuni d'aigua hem de tenir en compte els riscos i consultar-ho amb experts, a més de no tenir obligacions com estudiar, treballar o practicar esport.

D'altra banda, beure molta aigua tampoc és 100% positiu, especialment si no mengem. Pot provocar-nos hiponatrèmia, una concentració massa baixa de sodi a la sang que requereix una intervenció mèdica urgent, i que ens pot provocar vòmits, confusió o convulsions.

En conclusió, evidentment si no ingerim menjada es perd pes, tanmateix existeixen dietes i hàbits molt més saludables i sobretot menys arriscats per a la nostra salut si el que busquem en baixar de pes. El dejuni d'aigua no és una cosa sostenible en el temps, com cap pèrdua de pes ràpida.