El mal d'esquena és una cosa que gairebé tot pateix alguna vegada en la vida per diverses raons. És una zona molt delicada que hauríem de cuidar per evitar problemes que van empitjorant amb el temps i amb l'edat. Hi ha moltes maneres per cuidar la teva esquena amb gestos diaris que t'ajudaran a evitar els dolors.

Cuidar l'esquena és clau per al teu benestar

Tenir una esquena sana és qüestió de treballar en això. Si ets propens al mal d'esquena t'has de plantejar què és el que estàs fent malament i en quines coses pots millorar per evitar aquests dolors que et preocupen.

Vigila la teva postura

La postura que tinguem tant quan ens asseiem com quan estem dempeus és una cosa molt important, perquè si ens acostumem a tenir una mala postura perjudicarem moltíssim l'esquena i a més ens acostumem a estar en aquesta mala postura. És important intentar tenir sempre l'esquena recta i les espatlles cap enrere.

Dolor Esquena
Dolor Esquena

Practica pilates o ioga

Aquests dos esports poden ser la teva salvació si et fa mal l'esquena perquè t'ajudaran a estirar la musculatura, a enfortir-la i a ser conscient de les postures del teu cos. Tant en pilates com en ioga s'exercita molt el core, que és la musculatura que ens sosté. Notaràs aviat la diferència i que et resultarà molt més senzill mantenir-te dreta i en bona postura. A més, aquest tipus d'estirades i exercicis ajuden a alleujar els dolors i a evitar que ens fem mal a l'esquena.

Apunta't a natació

Podríem dir que no existeix un esport que sigui millor que la natació, perquè té moltíssims avantatges. Treballem tot el cos, no rebem impacte pel que el risc de lesió és mínim i exercitem moltíssim l'esquena. Totes aquelles persones que tenen cert mal d'esquena haurien de practicar aquest esport.

Evita l'estrès

L'estrès ens porta nombrosos problemes de salut i físics. Entre ells hi pot haver també el fet que tinguem més contractures musculars a causa que som tensos. És necessari aprendre a relaxar-se cada dia allunyant els problemes. Tracta de meditar, de descansar ajaguda controlant la respiració o simplement de fer una cosa que t'agradi. Si no som tensos és més fàcil que no tinguem aquestes contractures a l'esquena.

Evitar el sobrepès

El sobrepès té moltíssimes conseqüències sobre la nostra salut i hauríem d'evitar-ho tant sí com no. Una d'aquestes conseqüències consisteix a danyar l'esquena, ja que si la nostra musculatura està suportant massa pes es farà malbé. És habitual que la gent que té sobrepès tingui amb més freqüència dolors d'esquena i d'articulacions a causa d'aquest pes. Així que l'exercici i l'alimentació equilibrada són fonamentals.