Els exercicis de baix impacte són coneguts per moltes persones. Tanmateix, no sempre sabem quins en podem fer i si s'adapten al nostre nivell. És per això que us volem posar alguns exemples d'exercicis de baix impacte que t'ajudaran nivell cardiovascular i no faran patir a les teves articulacions.

Alguns exercicis requereixen un millor estat físic que d'altres

1 - Màquines el·líptiques per a exercicis cardiovasculars de baix impacte

El primer dels exercicis cardiovasculars de baix impacte són les màquines el·líptiques. Aquest tipus d'entrenament ens permet millorar la nostra força i de passada la nostra salut cardiovascular utilitzant per a això únicament el nostre propi pes. És per això que podem enquadrar-lo com a exercici de baix impacte. Igualment, també és aquesta la raó per la qual l'hem de realitzar amb un pes adequat a la nostra capacitat. En aquest sentit pot ajudar-nos un professional que ens assessora en funció del nivell d'entrenament que posseïm.

2 - Exercicis de rem

La segona proposta entre els nostres exercicis cardiovasculars de baix impacte és el rem. En efecte, es tracta d'un exercici de baix impacte que podem fer encara que requereix cert estat físic previ per poder realitzar-lo en condicions òptimes i sense patir lesions i fer-ho més eficient. És així que resulta beneficiós també per poder realitzar-se tant a l'aire lliure com en un gimnàs amb màquines indicades per a això. Finalment hem de destacar que és un exercici que serveix per enfortir el nostre tren superior i de baix impacte.

Rem
Rem

3 - Caminar per millorar la teva salut cardiovascular

Una altra de les alternatives i probablement la més senzilla dins dels exercicis cardiovasculars que volem proposar-te és la de caminar. Podem caminar tant a l'aire lliure com en una cinta al gimnàs. De qualsevol de les maneres, es tracta d'una excel·lent forma de posar-se en forma amb un baix impacte per a les nostres articulacions i un gran benefici per al nostre sistema cardiovascular.

4 - La bicicleta entre els exercicis cardiovasculars

La bicicleta és també una de les millors alternatives entre els exercicis cardiovasculars que ens ajuden a millorar la salut del nostre cor i de tot el nostre sistema circulatori. Exactament igual que els exercicis que venim recomanant pot fer-se a l'aire lliure o dins del gimnàs. És així que a més de servir-nos per millorar el rendiment del nostre tren inferior (fonamental per a la realització d'exercici físic en general) ens ajuda a millorar notablement la nostra salut cardiovascular sense suposar a canvi un impacte massa gran.

5 - Natació

Finalment, volem parlar també d'un altre dels exercicis cardiovasculars de baix impacte més beneficiosos. Ens referim a un clàssic que pot realitzar-se durant tot l'any en piscines climatitzades. Ens referim a la natació: un tipus d'exercici molt beneficiós pel qual podem aconseguir beneficis integrals per a tot el nostre cos i que és de baix impacte per al nostre sistema cardiovascular.